SPORTURI  »  ALTELE  »  FOTE 2013

Primele românce participante la FOTE 2013: "Ne înghiontim, nu ameţim!"

Bianca Stănică, Teodora Pană, Tamas Antal şi Emil Imre (de la stînga la dreapta) au participat ieri la ştafeta mixtă // Foto: Cristi Preda
Bianca Stănică, Teodora Pană, Tamas Antal şi Emil Imre (de la stînga la dreapta) au participat ieri la ştafeta mixtă // Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat luni, 18 februarie 2013 00:00 / Actualizat joi, 16 mai 2013 00:22

Bianca Stănică şi Teodora Pană, ambele de 15 ani, au fost primele românce care au participat la FOTE: au încheiat pe 24, respectiv 25.

- Fetelor, mulţumite de mişcare?
- Da! Să ştii că nu aveam speranţe de mai mult. Noi facem patinaj viteză, ne antrenăm pentru short track de doar patru luni. Sînt multe diferenţe! La viteză concurăm doar două concomitent. Aici e foarte aglomerat, ne înghiontim mereu. La aproape fiecare cursă e o cădere: cine alunecă ia după el încă doi-trei patru oameni! Iar regulile sînt stricte: cine calcă şi cu vîrful patinei în afara suprafeţei de concurs e descalificat.

- Nu e ameţitor?
- A, asta nu! Deloc. E vorba de concentrare: dacă sîntem montate, nu ne dăm seama de nimic. Pentru noi e o chestie de autodepăşire.

- Hai să legăm trecutul de viitor: de ce nu patinaj artistic şi ce vreţi de la 2018?
- Ambele ne-am dus la patinaj tîrziu. La 6 ani. Decît să facem patinaj artistic de plăcere, mai repede am făcut ceva care ne putea aduce satisfacţie în viitor. Viitor pe care îl vrem la Jocurile Olimpice din 2018!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
vladutz13
vladutz13  •  18 Februarie 2013, 01:33

Patinajul viteza e un sport superb, la short-track nu stiu ce viitor avem... e un sport dominat de doar cateva tari, iar noi nu avem niciun fel de traditie

Vezi toate comentariile (1)
Comentează