SPORTURI  »  ALTELE  »  JOCURILE OLIMPICE

Primesc mai mulţi bani » COSR a anunţat suplimentarea primelor pentru componenţii lotului olimpic

Anca Măroiu, Ana Maria Brînză, Simona Alexandru şi Loredana Dinu sînt duble campioane mondiale cu echipa de spadă foto: Cristi Preda
Anca Măroiu, Ana Maria Brînză, Simona Alexandru şi Loredana Dinu sînt duble campioane mondiale cu echipa de spadă foto: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat joi, 27 octombrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 27 octombrie 2011 17:24

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român ( COSR) a anunţat că a mărit primele oferite unor componenţi ai lotului olimpic, primii beneficiari fiind echipajul masculin de canoe dublu şi echipele feminine de spadă, judo şi tenis de masă.

"Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) are satisfacţia de a anunţa că, în urma perfectării a două noi contracte de sponsorizare, se află în situaţia de a putea creşte sprijinul financiar pe care îl oferă unor componenţi ai lotului olimpic. COSR îşi menţine dorinta de a creşte cuantumul financiar şi pentru alţi sportivi din Polul de excelenţă olimpic şi speră că rezultatele premergătoare Jocurilor Olimpice de la Londra să permită acest lucru", se arată într-un comunicat de presă, potrivit mediafax.

Echipajul masculin de canoe dublu al României, format din Victor Mihalachi şi Alexandru Dumitrescu, a cîştigat în acest an medalia de aur în finala probei de 500 de metri şi bronzul în proba de 1000 de metri, la Campionatele Mondiale de la Szeged. Mihalachi şi Dumitrescu s-au clasat pe primul loc la 500 de metri şi pe locul trei la 1000 de metri şi la Campionatele Europene de la Belgrad.

Echipa feminină de spadă a României, formată din Anca Măroiu, Ana Maria Brînză, Simona Alexandru şi Loredana Dinu, a cucerit medalia de aur la Campionatele Mondiale de scrimă de la Catania şi la Campionatele Europene de scrimă de la Sheffield.

La judo, Corina Căprioriu şi Alina Chiţu au fost medaliate cu bronz la Campionatele Mondiale de la Paris, la categoria 57 de kilograme, respectiv 52 kg. Căprioriu a obţinut medalia de bronz şi la Campionatele Europene de la Istanbul, la care Alina Dumitru a fost medaliată cu aur, la categoria 48 de kilograme.

La tenis de masă, echipa feminină a României a obţinut medalia de argint la Campionatele Europene din Polonia, iar perechea Elizabeta Samara/Daniela Dodean a fost finalistă la dublu.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează