SPORTURI  »  ALTELE  »  SĂRITURI CU SCHIURILE

Puştiul zburător » Dominaţia austriacă de şapte ani continuă la Turneul celor 4 Trambuline

Stefan Kraft, deasupra tuturor pe trambulina de la Bischofshofen
Stefan Kraft, deasupra tuturor pe trambulina de la Bischofshofen

Articol de - Publicat miercuri, 07 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat marti, 06 ianuarie 2015 21:12

Pe 29 decembrie, Stefan Kraft a cîştigat prima etapă a turneului din cariera sa, iar ieri a luat trofeul.

A început pe 29 decembrie 2014 şi ieri s-a şi terminat. Nouă zile, aşezate la cumpăna dintre ani, durează Turneul celor Patru Trambuline. Etapele sînt împărţite între Germania şi Austria: Oberstdorf, Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck şi Bischofshofen.

Aseară a fost desemnat cel de-al 63-lea cîştigător: Stefan Kraft. Are 21 de ani, e austriac, iar la această ediţie, la Oberstdorf, a cîştigat prima etapă a competiţiei din cariera sa. Iar ieri deşi a terminat pe locul al 3-lea pe trambulina de la Bischofshofen, şi-a păstrat poziţia de lider în clasamentul general şi a primit şi trofeul "Vulturul de aur".

Este reprezentantul noii generaţii în săriturile cu schiurile, spun specialiştii. A concurat fără emoţii, deşi presiunea a fost imensă, iar pîrtia era îngheţată bocnă în zona de aterizare.

"Mai degrabă m-am enervat pentru că nu mi-a ieşit atît de bine a doua săritură. Încă nu realizez că am cîştigat acasă, în faţa propriilor suporteri" a fost declaraţia la cald a lui Kraft.

Cele două sărituri ale sale au măsurat 133,5  şi 132 metri. Etapa a fost cîştigată de coechipierul său, Michael Hayboeck, care a zburat mai mult în aer: 137,5 şi 136,5.

Hayboeck a terminat însă turneul pe locul doi, fiind urmat de slovenul Peter Prevc şi de veteranul de 42 de ani, japonezul Noriaki Kasai. Dublul cîştigător al competiţiei, Gregor Schlierenzauer a terminat pe locul 7, Roman Koudelka, pe 9, iar campionul olimpic, elveţianul Simon Ammann, pe 17.

6 schiori austrieci au cîştigat ultimele 7 ediţii ale Turneului celor 4 Trambuline: Wolfgang Loitzl (2009), Andreas Kofler (2010), Thomas Morgenstern (2011), Gregor Schierenzauer (2012), Gregor Schlierenzauer (2013), Thomas Diethart (2014) şi Stefan Kraft (2015)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează