SPORTURI  »  ALTELE  »  SĂRITURI

Ramona Ciobanu a sărit pentru prima dată într-un bazin din Bucureşti

Ramona Ciobanu, Ciobanu, sarituri
Ramona Ciobanu, Ciobanu, sarituri

Articol de GSP - Publicat vineri, 19 februarie 2010 00:00

O săptămînă s-a antrenat Ramona Ciobanu în bazinul recent renovat din Bucureşti, după care a plecat la Bacău

Ramona Ciobanu?! Este fata care s-a clasat pe locul 4 la platforma de 10 metri din cadrul Campionatelor Europene din 2006, cea mai bună performanţă la sărituri din istoria înotului românesc!

Ea s-a antrenat ani de zile în bureţi, singura soluţie de pregătire pentru săritorii din Bucureşti. Stagiile de "simulare" au fost completate cu cantonamente la bazinele de sărituri de la Sibiu şi de la Bacău.

Pînă săptămîna trecută. Cînd Ramona Ciobanu a sărit pentru prima dată în cariera sa de sportivă în bazinul din cadrul Complexului "Lia Manoliu" din Bucureşti, piscină care a reintrat în circuit după o pauză de 20 de ani.

"Bazinul este la fel cum l-am văzut ultima dată. Faianţa şi pereţii la fel de urîţi. În schimb, apa e bună. Se simte că s-a schimbat canalizarea. Iar platformele nu se mişcă precum cele de la Sibiu. Sînt bune", a descris înotătoarea prima sa impresie după ce şi-a făcut botezul în piscina de la CSNB. Totuşi, ea nu s-a antrenat aici decît cîteva zile. "Acum mă aflu la Bacău pentru că la Bucureşti nu erau decît platforme, iar mie îmi trebuie şi trambuline. În martie avem deja programate campionatele naţionale", a explicat Ciobanu.

Nu e în lot!
Deşi deţine cea mai bună performanţă la sărituri din România, Ramona Ciobanu nu se află în prezent în lotul naţional. "Anul trecut am refuzat să merg la Mondiale pentru că aveam probleme de sănătate şi ar fi fost o deplasare fără rost", a mărturisit sportiva, care consideră că acum este pedepsită de federaţie. "S-a vehiculat că mă las de sport. Am luat doar o pauză după Olimpiada de la Beijing. De ce să mă las?! Oricum, nu are cine să mă întreacă în ţară!", a mai spus Ramona.

"Nu avem buget, deci nu avem nici loturi. Nici de sărituri, nici de înot. Abia după ce vom primi banii, vom putea stabili şi componenţa loturilor naţionale"
Ştefan Iamandi, secretar general FR Nataţie

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
 •  28 Februarie 2010, 15:23

Pentru o informare si mai exacta trebuie precizate urmatoarele: cel mai bun rezultat in vigoare din istoria sariturilor in apa din Romania a fost obtinut de cuplul Clara Ciocan si Anisoara Opriea in cadrul campionatului Mondial de la Perth, Australia in anul 1998. In rest, se pot desigur analiza si compara mai multe rezultate insa Ramona Ciobanu reprezinta in momentul de fata cea mai buna saritoare in apa din Romania, locul 4 la Europene fiind o dovada irefutabila in acest sens.

 •  28 Februarie 2010, 15:14

tot pt gogu: informeaza-te tu de palmaresul international si national al Ramonei Ciobanu. la toate concursurile internationale Popovici Corina nu a batut-o niciodata pe Ciobanu, unde se vede intr-adevar valoarea sportivelor. cei de la gazeta au urmarit intotdeauna rezultatele din sarituri in apa, nu ca tine papagal emasculat ce esti.

 •  28 Februarie 2010, 15:07

pt gogu: poate tu nu stii ce inseamna rezultat si de aceea esti un frustrat.pt cultura ta generala rezultat inseamna locurile 1-6 la orice campionat, fie el european, mondial etc, aducand puncte federatiilor si cluburilor.Razvan Florea a ocupat locul 7 la olimpiada si nu a fost considerat rezultat si nu l-a bagat nimeni in seama, dar Florea este un adevarat campion si nu unul ca popovici care cerseste bani crezandu-se mare campion.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează