SPORTURI  »  ALTELE  »  CORONAVIRUS

Raport exploziv! Ce spune o campioană mondială la pentatlon: „Am fost infectată în noiembrie cu COVID-19 în China”

Delegația Franței la Jocurile Militare Mondiale
Delegația Franței la Jocurile Militare Mondiale

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 mai 2020 18:14

Elodie Clouvel, campioană mondială la pentatlon, susține că nu se teme să se întoarcă în Asia, ea susținând că a fost deja bolnavă de COVID-19 după competiția de la Wuhan. 

Sportiva franceză Elodie Clouvel a spus într-un interviu pentru o televiziune locală de ce crede că a fost infectată cu SARS-CoV-2. „Eu și Valentin Belaud  am fost bolnavi de COVID-19. Am participat la Jocurile Mondiale Militare, care au avut loc la Wuhan, iar când ne-am întors ne-am simțit foarte rău.  Valentin a ratat trei zile de antrenamente”, a spus ea.

„Am avut niște simptome pe care nu le-am mai experimentat până acum. Nu am fost îngrijorați pentru că nu se vorbea despre acest virus încă”- Elodie Clouvel

Clouvel a adăugat că mai sunt și alții din delegația de la Wuhan care s-au simțit rău. „Am vorbit cu doctorul care ne-a însoțit și mi-a spus că el crede că mulți dintre noi am avut COVID-19 pentru că ne-am simțit oribil”. Pe 24 ianuarie a fost raportat primul caz de COVID-19 în în Franța, deși cercetătorii cred acum că virusul SARS-CoV-2 circula încă din luna decembrie în Hexagon. 

Acuze din partea Chinei

Pe teritoriul Chinei primul caz a fost anunțat pe 17 noiembrie, iar epicentrul a fost provincia Hubei, unde se află și orașul Wuhan. La Jocurile Militare Mondiale (JMM), care au avut loc între 18 și 27 octombrie, au participat peste 10.000 de sportivi.

De această competiție se leagă și unele acuze ale unui oficial chinez care a susținut că SUA a introdus virusul în țara sa la această competiție, invocând faptul că sportivii americani au avut o prestație slabă și au ajuns la spital suferind pneumonii grave. 

România a participat la JMM cu o delegație de 77 de persoane, unde a cucerit opt medalii: un aur, patru de argint și trei de bronz. 

Citește și alte știri despre coronavirus:

Doi băieți de 14 ani au murit în timp ce alergau cu maști de protecție la orele de sport

Marius Șumudică, după ce a aflat ce îl așteaptă la sosirea în Turcia: „De mult nu am mai plâns așa”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează