SPORTURI  »  ALTELE  »  MASTERS LONDRA

RECORD! Ronnie O'Sullivan, al șaptelea titlu de Masters! Cel mai bătrân deținător al trofeului

Ronnie O'Sullivan, foto: GSP
Ronnie O'Sullivan, foto: GSP

Articol de Alexandru PavelJURNALISPORT - Publicat luni, 23 ianuarie 2017 16:11

Ronnie O'Sullivan a câștigat Mastersul pentru a șaptea oară în carieră, după ce l-a învins în finală pe conaționalul Joe Perry, cu scorul de 10-7.

Ronnie, care anterior îi învinsese în turneu pe Liang Wenbo, Neil Robertson și Marco Fu, s-a văzut condus cu 1-4 în ultimul act al competiției londoneze, dar acesta a gestionat în stil de mare campion restul partidei, adjudecându-și nouă din ultimele 12 frame-uri.

Racheta” stabilește astfel un nou record în snookerul mondial profesionist, devenind cel mai prolific jucător din istoria Mastersului de la Londra, cu șapte succese, după ce anterior împărțea această titulatură cu scoțianul Stephen Hendry, ambii triumfând de șase ori în competiția găzduită de Alexandra Palace.

Pentru victoria din primul mare turneu al anului 2017, Ronnie O'Sullivan va primi un cec în valoare de 200.000 de lire sterline, dar și trofeul Paul Hunter, titulatură acordată distincției Mastersului în memoria fostului jucător britanic, triplu campion în competiția londoneză.

Succesul din Alexandra Palace reprezintă al 17-lea pentru Ronnie într-unul dintre cele trei turnee din ”Tripla Coroană” (Campionatul Regatului Unit, Mastersul și Campionatul Mondial), englezul aflându-se acum la doar o lungime distanță de recordul de victorii în acest tip de competiții, deținut de același Stephen Hendry.

”Aceasta este probabil cea mai mare victorie din carieră. Joe este un jucător fantastic, nu poate fi altfel din ce moment a ajuns până în finala Mastersului. Dar am știut să controlez presiunea, nu mă gândesc la recorduri, doar la plăcerea de a juca. Sunt foarte fericit că am putut ridica acest trofeu, care a primit numele lui Paul, un tip fantastic, o legendă a jocului, iubit de toți și care nu va fi uitat niciodată”, a declarat Ronnie O'Sullivan la finalul partidei.

Următorul turneu de anvergură din snookerul mondial profesionist va fi Mastersul German, care va debuta pe 1 februarie. Martin Gould este campionul en-titre al competiției nemțești, conform Eurosport.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează