SPORTURI  »  ALTELE  »  SCHI ALPIN 

Recordul care va mai rezista » Lindsey Vonn a anunțat că se va retrage după Campionatele Mondiale

Lindsey Vonn
Lindsey Vonn

Articol de - Publicat luni, 04 februarie 2019 10:28

Lindsey Vonn a anunțat, vineri, că după Campionatele Mondiale se va retrage, rămânând la patru victorii distanță de Ingemar Stenmark la totalul de curse câștigate în ”circuitul alb”

Recordul suedezului Ingemar Stenmark din Cupa Mondială a fost motivul pentru care Lindsey Vonn a vrut să-și continue cariera. Înaintea startului acestui sezon, americanca în vârstă de 34 de ani ajunsese la 82 de victorii, la doar patru în spatele lui Stenmark, care între 1975 și 1989 a adunat 86 de succese. Perioada în care Vonn a înșirat cele 82 de succese este de 13 ani, între 2005 și 2018.

Diferența nu părea mare, având în vedere că în sezonul trecut ea reușise să se impună de cinci ori. Însă genunchii nu au mai ținut-o, ei fiind cei care au făcut-o să-și anunțe retragerea. Ultima accidentare a venit în noiembrie 2018, la stângul, cel mai puțin încercat. "Sunt bătrână! Iar acest record nu este un vârf pentru care să mor", a spus Lindsey pentru New York Times.

Vonn își va lua adio de la sportul care i-a adus cele mai mari satisfacții la Are, în Suedia, la Campionatele Mondiale, care se desfășoară între 5 și 17 februarie. "Corpul meu nu mai poate fi reparat astfel încât să pot avea un ultim sezon așa cum mi-am dorit. Sunt împăcată cu ideea de a renunța, am făcut tot ce am putut pentru a scoate în față schiul feminin și am avut parte de multe zile frumoase", a concluzionat ea.

A venit rândul altei americance să alerge în spatele suedezului. La doar 23 de ani, Mikaela Shiffrin a ajuns la 56 de victorii în Cupa Mondială.

10medalii la competițiile majore are Lindsey Vonn, dintre care trei de aur

Top 5 schiori cu cele mai multe victorii

1. Ingemar Stenmark (Suedia) 86
2. Lindsay Vonn (SUA) 82
3. Marcel Hirscher (Austria) 68
4. Annemarie Moser-Pröll (Austria) 62
5. Mikaela Shiffrin (SUA) 56

Repartizarea celor 82 de victorii

43 la coborâre
28 la Super G
4 la slalom uriaș
2 la slalom
5 la combinată

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează