SPORTURI  »  ALTELE  »  CM ȘAH

Regele își păstrează coroana! Carlsen rămâne campionul mondial la șah după o dispută dramatică

Magnus Carlsen, foto: Gulliver/GettyImages
Magnus Carlsen, foto: Gulliver/GettyImages

Articol de Raymond FüstösJURNALISPORT - Publicat joi, 01 decembrie 2016 10:39

Magnus Carlsen l-a învins în runda decisivă pe rusul Serghei Karjakin în finala Campionatului Mondial de Șah de la New York și rămâne deținătorul titlului. Norvegianul a reușit această performanță chiar în ziua în care a împlinit 26 de ani, scrie The Guardian.

După cele 12 runde inaugurale la sfârșitul cărora cei doi mari maeștri ai sportului au rămas la egalitate perfectă, scor 6-6, fiecare câștigând doar câte un joc, s-au trecut la cele patru jocuri de departajare.

În primele două runde rapide a câte 25 de minute, norvegianul și rusul au continuat să meargă cap la cap, însă Carlsen s-a desprins în al treilea joc. Având nevoie de doar o remiză în al patrulea joc pentru a-și păstra titlul, norvegianul a început cu o deschidere siciliană cu piesele albe, învingându-l apoi pe adversarul aflat în criză de timp și stabilind scorul final, 9-7.

{Citește AICI un portret al lui Magnus Carlsen}

"Știam că vom ajunge aici după ce am remizat în jocul 11, dar m-am simțit bine astăzi, am avut câteva zile de odihnă și pregătire pentru rundele decisive", a mărturisit Carlsen la conferința de presă, în timp ce fanii prezenți i-au cântat "La mulți ani" tânărului mare maestru.

"Nu am fost deloc pregătit pentru rundele rapide. În trei din cele patru jocuri am fost dezorientat, iar Magnus a profitat de greșelile mele. Felicitări, a meritat să câștige!", a fost declarația plină de fair play a rusului Karjakin.

1.100.000 $este premiul pe care-l vor împărți cei doi mari maeștri, Carlsen urmând să câștige 60% din această sumă

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
balauru48
balauru48  •  01 Decembrie 2016, 15:53
Postat de ovidiu_3003 pe 01 Decembrie 2016, 10:59

...a avut noroc ...

sigur oltene, la sah iti trebuie noroc, nu minte.

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  01 Decembrie 2016, 10:59

...a avut noroc ...

ortega
ortega  •  01 Decembrie 2016, 10:58

În meciul 6 s-a decis campionul . Karjakin avea avantaj imens , a greșit , au remizat , și era clar că moralul era de partea norvegianului ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează