ALTELE  ·  SNOOKER

Regele nu se schimbă » Ronnie O'Sullivan a cucerit luni seară al cincilea titlu mondial al său

Ronnie O'Suliivan şi băiatul lui, Ronnie jr, care va împlini 6 ani în iunie, sărbătorind cu trofeul mondial // Foto: Guliver/GettyImages
Ronnie O'Suliivan şi băiatul lui, Ronnie jr, care va împlini 6 ani în iunie, sărbătorind cu trofeul mondial // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de — Miercuri, 08 Mai 2013

Englezul a trecut în finală de Barry Hawkins cu 18-12, apoi a spus că nu ştie dacă va reveni în 2014 pentru a-şi apăra titlul.

Tabloul e aproape neschimbat. Doar micul Ronnie, care ţîşneşte ca un arc eliberat în braţele tatălui, a mai crescut un pic. I-a apărut şi o pereche de ochelari pe nas, însă e acelaşi copil care vrea să împartă bucuria cu părintele său.

Îi înconjoară gîtul cu palmele lui subţiri, îl sărută pe obraji şi atunci Ronnie cel mare îşi aminteşte că pe lumea asta există şi zîmbete. Şi că e minunat să le oferi cuiva drag. El, O'Sullivan, pare neschimbat. Diferenţa majoră e că acum are 5 titluri mondiale în palmares şi 250.000 de lire fierbinţi în cont.

A ţinut lumea în şah pînă cu puţin timp înainte de începerea ediţiei actuale a Campionatului Mondial. Timp de aproape un an nu mai apăruse pe lîngă vreo masă oficială de snooker, alegînd să-şi întărească muşchii muncind la fermă.

Pînă la urmă, s-a înscris pentru a încerca să-şi apere titlul cucerit în 2012. Şi, dintr-o dată, ca într-o poveste în care bagheta fermecată anulează timpi, întîmplări şi consecinţe, totul a pornit ca şi cum cele 12 luni de absenţă nici n-ar fi existat.

"Încă îmi place să joc"
Trecînd pe rînd de Marcus Campbell, Allister Carter, Stuart Bingham şi Judd Trump, englezul a ajuns în finală, acolo unde l-a întîlnit pe compatriotul Barry Hawkins, aflat pentru prima dată în ultimul act al CM. Ronnie a condus aproape tot timpul, mai puţin la 2-3 plus alte două situaţii de echilibru, însă adversarul său a ţinut cu dinţii, încercînd mereu să ameninţe, să vină din urmă.

Prima zi s-a încheiat cu 10-7 pentru O'Sullivan, apoi scorul a evoluat la 12-9, 15-10, 15-12 şi, în final, 18-12. "Am încercat cît am putut de tare, dar Ronnie e incredibil", a spus Barry, în timp ce cvintuplul campion a recunoscut meritele finalistului: "Nimeni nu m-a provocat atît de mult într-o finală. M-am agăţat, nu-l puteam da jos de pe mine. Dispoziţia mea a fost fluctuantă, dar mă bucur că am revenit. Încă îmi place să joc".

Nimeni nu-şi mai apărase titlul de 17 ani, de la Stephen Hendry în 1996. O'Sullivan a făcut-o acum, după un an de pauză. Ce va fi în 2014? Nimeni nu ştie. Nici chiar el. Dar mai e timp destul pînă atunci.

Multipli campioni mondiali la snooker în ultimii 40 de ani
Stephen Hendry: 7
Steve Davis: 6
Ray Reardon: 6
Ronnie O'Sullivan: 5
John Higgins: 4Cine e Florin Cîțu, noul premier desemnat al României! Ce a pățit la o ședință în Parlament: „Chiparosule! După ce că ești urât...„

Libertatea

Comentarii (3)

thumbzilla..  •  08 Mai 2013, 11:21
Postat de unmaker pe 08 Mai 2013, 08:35

eu cred ca va ramane totusi ...este in forma prea buna si cred ca va ataca recordul lui Hendry !!!...ramane de vazut !!!

mai ales ca se vorbeste tot mai des de dublarea premiilor in turneele de puncte.si chiar ar fi pacat sa nu detina recordul la titluri mondiale pt ca e cel mai bun din toate timpurile.oricum are cel mai rapid break maxim.147 de puncte in 5:20 ::)))

unmaker  •  08 Mai 2013, 08:35

eu cred ca va ramane totusi ...este in forma prea buna si cred ca va ataca recordul lui Hendry !!!...ramane de vazut !!!

carol_k  •  08 Mai 2013, 00:58

Ronnie inca 3 ani sa mai joace la acest nivel si il va intrece pe Hendry la numarul de titluri mondiale ! O merita din plin la felul cum joaca.

Vezi toate comentariile (3)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
14:30 Tenis, WTA

Turneul din Doha

Digi 2
19:55 Fotbal, Europa League

Porto - Leverkusen

Digi 3, Telekom 3, Look Sport
19:55 Fotbal, Europa League

Gent - AS Roma

Digi 4, Telekom 2, Look Sport 2
19:55 Fotbal, Europa League

Bașakșehir - Sporting Lisabona

Telekom 4, Look Sport 3
22:00 Fotbal, Europa League

Sevilla - CFR Cluj

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Fotbal, Europa League

Ajax - Getafe

Telekom 3, Look Sport
22:00 Fotbal, Europa League

Arsenal - Olympiakos

Digi 3, Look Sport 2
22:00 Fotbal, Europa League

Manchester United - FC Bruges

Digi 2, Telekom 4, Look Spor 3
22:00 Fotbal, Europa League

Inter - Ludogoreț

Digi 4, Telekom 2
Program TV complet

Liga 1