SPORTURI  »  ALTELE  »  LUPTE

Rezultat fantastic la Mondialele de lupte de la Paris! Prima medalie mondială la feminin din istorie!

Articol de - Publicat joi, 24 august 2017 21:51

Luptătoarea Alina Vuc a câștigat joi seara argintul mondial la categoria 48 de kilograme, spărgând gheața pentru România.

Luptele românești continuă perioada bună din ultimul timp. După medalia de bronz cucerită la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, de Albert Saritov, românul naturalizat pe ultima sută de metri, joi seara, la Mondialele de la Paris, a mai fost stabilită o premieră.

Alina Vuc (categoria 48 kg) a devenit prima româncă medaliată la o ediție de Campionat Mondial! Micuța româncă începuse excelent finala contra niponei Yui Susaki, conducând cu 4-0. Speriată parcă de performanța uluitoare, luptătoarea legitimată la Steaua a cedat inițiativa și nipona s-a impus la final cu 14-4!

Alina Vuc (23 de ani) avusese până în finală un parcurs excelent. În calificări a învins-o pe australianca Rupinder Kaur, în ”optimi” a depășit-o pe bielorusa Violeta Cirik, în sferturile de finală avea să o învingă pe Jasmine Mian (Canada), pentru ca în semifinale să treacă de turcoaica Evin Demirhan.

Rezultatul Alinei Vuc nu e unul surprinzător, românca fiind medaliată la toate categoriile de vârstă: cadeți, junioare și senioare. Alina a fost vicecampioană mondială de junioare, în 2013, a cucerit argintul la Europenele pentru sportivii sub 23 de ani, în 2015, dar cel mai bun rezultat l-a obținut la Europenele de seniori din 2016, la Riga (Letonia), acolo unde a pierdut finala cu azera Maria Stadnik.
Vuc a participat și la Jocurile Olimpice de la Rio, dar a pierdut în primul tur. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
831959706877275
Cristian Baltaru  •  25 August 2017, 17:21

Bravo Alina,continuă tot așa!

alegsandru
alegsandru  •  24 August 2017, 23:21

Argint mondial, comentarii 2. Ragaiala MM sau victorie Halep turul 1, comentarii 200. Astia suntem.

fortzzza
fortzzza  •  24 August 2017, 23:26

O VESTE EXCELENTA. FELICITARI!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează