SPORTURI  »  ALTELE  »  JOCURILE OLIMPICE EUROPENE

Rio, ţintă neatinsă » Alin Moldoveanu s-a clasat doar pe locul 22 la Baku

Moldoveanu nu și-a găsit ritmul
Moldoveanu nu și-a găsit ritmul

Articol de - Publicat miercuri, 17 iunie 2015 00:00

Tiristul român, campion olimpic la puşcă 10m aer comprimat, a ratat la Jocurile Olimpice Europene şansa de a obţine biletul de calificare la JO 2016.

Campionul olimpic en titre Alin Moldoveanu s-a dus la Olimpiada Europei, ce se desfăşoară la Baku, cu un obiectiv clar. Să pună mîna pe singurul bilet de calificare la Rio 2016 scos de organizatori în proba sa, cea de puşcă aer comprimat 10 metri.

Concursul a început ieri la prima oră, 7:00. Şi după mai puţin de 90 de minute, lucrurile au fost deja terminate. Alin nu a prins finala de opt, cele 621,4 puncte acumulate clasîndu-l abia pe locul 22. Din 35 de participanţi, în total! Dacă ar fi tras ca în urmă cu două săptămîni, cînd a înregistrat un nou record naţional, cu 628,7 puncte, românul ar fi prins finala de pe locul al 3-lea.

Medalia de aur a fost cucerită de belarusul Vitali Bubnovici, argintul i-a revenit italianului Niccolo Campriani, iar bronzul a fost adjudecat de israelianul Sergey Richter.

Moldoveanu, unul dintre cei doi campioni olimpici ai României la JO Londra 2012, alături de gimnasta Sandra Izbaşa, mai are doar două ocazii de a se califica la Olimpiada din Brazilia 2016.

Etapa de Cupă Mondială din august, organizată tot de Azerbaidjan, şi Campionatele Europene de la anul, de la Gyor. Ambele competiţii vor acorda cîte trei bilete olimpice fiecare.

Prima medalie pentru români

Echipajul format din Roxana Petronela Borha şi Elena Meroniac a ocupat locul doi în proba de kaiac dublu pe distanţa de 500 de metri, reuşind astfel să aducă prima medalie pentru România la Jocurile de la Baku. Proba este și una olimpică. Roxana Borha şi Elena Meroniac sînt campioane europene en titre la K2 1.000 m şi vicecampioane europene pe distanţa de 500 de metri. Medalia de aur a fost cîştigată de Serbia, iar bronzul a revenit Ungariei.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează