SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATUL EUROPEAN DE POLO

România a debutat cu înfrângere la Europeanul de polo: de la extaz la agonie, în doar câteva minute

Articol de - Publicat marti, 14 ianuarie 2020 12:44

România-Olanda 8-9 // „Tricolorii” au condus cu 8-6 înainte de ultimul „sfert”, dar nu au mai reușit niciun gol în ultimele 8 minute.

Naționala de polo a României a început cu stângul Campionatul European care se desfășoara la Budapesta, în "Danube Arena". „Tricolorii” au jucat împotriva Olandei, în grupa C, teoretic adversarul cel mai la îndemână.  

Andrei Prioteasa a deschis seria golurilor românilor, în primul sfert, Olanda a egalat, dar Mihnea Gheorghe a adus din nou echipa noastră în avantaj. Primele 8 minute s-au încheiat, totuși, la egalitate, 2-2.

În sfertul 2, Olanda a fost cea care a dictat ritmul. A condus cu 3-2, dar Cosmin Radu a restabilit egalitate. Adversarii au punctat de două ori consecutiv, iar scorul pauzei, 4-5, a fost stabilit de Mihnea Gheorghe. 

De la extraz la agonie 

Sfertul 3 avea să fie cel mai bun pentru "tricolori". Vlad Georgescu a egalat la 5, Olanda a trecut din nou în față, dar elevii grecului Sakis Kechagias au punctat apoi de trei ori la rând prin Prioteasa, Tudor Fulea și din nou Mihnea Gheorghe. 

Era 8-6 și mai erau 8 minute de joc în care românii trebuiau să conserve avantajul. A fost însă o perioadă de coșmar, cu trei eliminări definitive în tabăra noastră: Nicolae Oanță, Prioteasa și Andrei Ghiban. Olanda a marcat trei goluri în tot acest timp. România a avut șansa egalului, în superioritate numerică, dar Vlad Georgescu a ratat. Înfrângere cu 8-9 și șansele de a ajunge în "optimi" scad considerabil. 

România mai are de jucat cu Serbia, campioana olimpică și europeană, joi, ora 14:00, apoi cu Rusia, locul 7 la ultimul European, sâmbătă, ora 12:30.  
Prima clasată în grupă se califică direct în "sferturi", iar locurile 2 și 3 merg în "optimi", urmând să joace un meci eliminatoriu pentru calificarea în sferturile de finală.  

La ultimul European, la Barcelona, în 2018, România s-a clasat pe 11. 

Vezi și: 

MTS a anunțat bugetul federațiilor pentru 2020! A tăiat de la handbal și gimnastică și a dat la radioamatorism, scrabble, squash și cricket

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează