SPORTURI  »  ALTELE  »  CE POLO

VIDEO + FOTO FABULOS! România a spulberat Georgia și s-a calificat în „sferturile” Campionatului European de polo masculin » Când și pe cine vor înfrunta „tricolorii”

România a spulberat Georgia, scor 18-11, și s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European de polo masculin. „Tricolorii” vor da peste Spania.
România a spulberat Georgia, scor 18-11, și s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European de polo masculin. „Tricolorii” vor da peste Spania.

Articol de - Publicat joi, 11 ianuarie 2024 21:15 / Actualizat joi, 11 ianuarie 2024 23:07

România a spulberat Georgia, scor 18-11, și s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European de polo masculin. „Tricolorii” vor da peste Spania.

  • România va înfrunta Spania în sferturile de finală. Meciul este programat vineri, de la ora 17:30, la Zagreb, și va fi liveTEXT pe GSP.ro și transmis pe platforma de streaming Antena Play.

Naționala de polo masculin a României a câștigat grupa D a Europeanului, victorii cu Olanda, Slovacia și Slovenia. Sistemul competițional este unul inedit, cu două divizii valorice.

Insulele Feroe, debut remarcabil la Campionatul European de handbal masculin » A chinuit o națională cu pretenții
Euro 2024
Insulele Feroe, debut remarcabil la Campionatul European de handbal masculin » A chinuit o națională cu pretenții

Grupa „tricolorilor” a făcut parte din a doua divizie, așa că naționala pregătită de Bogdan Rath nu a putut merge direct în sferturile de finală. Pentru asta a trebuit să treacă de o reprezentativă „retrogradată”. Georgia pornea ușor favorită, dar calculele au fost spulberate chiar din primele minute.

România, calificare triumfală în „sferturi” la Campionatul European de polo masculin 

România a făcut o primă repriză fantastică, câștigată 5-1. Francesco Iudean, Levente Vancsik și Tudor Fulea au contribuit la desprindere. Vlad Georgescu a semnat o „dublă”.

Elevii lui Bogdan Rath au păstrat ritmul și în partea secundă, una încheiată. Reușitele din acest interval au purtat semnătura lui Silvian Colodrovschi (2), Levente Vancsik, Andrei Neamţu și Vlad Georgescu.

România au câștigat și a treia repriză, 3-2. David Belenyesi a reușit o „dublă” rapidă. Georgescu a punctat din nou.

Cu Vlad Georgescu în zi de grație, recitalul a continuat și în ultima repriză, singura în care georgienii au smuls un egal, 5-5.

România - Spania, pentru semifinalele Campionatului European de polo masculin

România va înfrunta Spania în sferturile de finală. Meciul este programat vineri, la Zagreb, și va fi liveTEXT pe GSP.ro și transmis pe platforma de streaming Antena Play.

România este o prezență constantă în fazele eliminatorii are Campionatului European de polo. La ultima ediție, „tricolorii” s-au clasat pe locul 10. Ultima calificare în sferturile de finală datează din 2014.

Cea mai mare performanță a „tricolorilor” este locul 4, obținut în 1993 și 2006.

Sistemul competițional al Campionatului European de polo masculin

Campionatul European din 2024 are două divizii a câte două grupe fiecare. În prima au fost grupele A (Muntenegru, Spania, Franța, Croația) și B (Georgia, Ungaria, Italia, Grecia), în cea de de-a doua fiind grupele C (Serbia, Germania, Israel, Malta) și D (Slovacia, Țările de Jos, Slovenia, România).

Din grupele primei divizii, echipele clasate pe locurile 1-2 merg în sferturile de finală, iar cele de pe 3-4 în partidele de baraj pentru „sferturi”.

Din grupele diviziei a doua, formațiile clasate pe pozițiile 1-2 merg la baraj, iar cele de pe 3 și 4 în meciurile de clasament.

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Arcada Galați a învins liderul grupei E în Liga Campionilor, reușind surpriza rundei!
LIGA CAMPIONILOR
Arcada Galați a învins liderul grupei E în Liga Campionilor, reușind surpriza rundei!
Tribunalul București a anulat toate hotărârile de la ultima Adunare Generală » FRH riscă falimentul, dacă ANS îi va bloca finanțarea pe 2024!
DECIZIE
Tribunalul București a anulat toate hotărârile de la ultima Adunare Generală » FRH riscă falimentul, dacă ANS îi va bloca finanțarea pe 2024!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (22)
papora
papora  •  12 Ianuarie 2024, 13:07
Postat de unico_biancorossi pe 11 Ianuarie 2024, 22:17

Salut. Pai, macar ca dinamovist, urmaresc polo de prin anii 70 cand Dinamo a fost semifinalista si finalista de cupe europene pe banda rulanta. CCE, Cupa cupelor, etc. Fischer, Raducanu, Nastasiu, Kroner, Rus, Novac, Grintescu, Fratila, etc. Eu pe astia mi-ai aduc aminte in special. Vlad Hagiu e mult incoace. Inainte vreme Romania era o forta in polo la nivel mondial. Olimpiade, locuri bune, CM, In primele 5-6 mai mereu, foarte tari si cele mai bune erau Iugoslavia, Ungaria, URSS, Romania si Italia. Spania a aparut mai tare dupa 90, tot de atunci din cea a insemnat YUgo in polo, au mai ramas in forta mai ales Croatia, dar si Serbia.

"au mai ramas in forta mai ales Croatia, dar si Serbia"...dacă îmi permiteţi, aş avea o "mică" corectere..au mai rămas in forţă mai ales Serbia, dar şi Croaţia...

MaxiP
MaxiP  •  12 Ianuarie 2024, 11:07
Postat de Averroes pe 11 Ianuarie 2024, 21:33

Echipa din '93 l-a avut pe Hagiu, cea de la mijlocul anilor 2000 pe Cosmin Radu; cu atat mai mare e meritul lui Rath de-a construi un angrenaj functional fara a avea un as in maneca.

Generatia de dupa 2000 n-a stat doar in Radu, erau o groaza de jucatori valorosi in echipa, da, Radu era jucatorul de talie, dar chiar era o echipa completa. Sa spui insa acum ca nu avem un as... nu stiu, dar daca Fulea nu e as, nu stiu cine e. E fantastic. La fel si portarul Tic, e mult peste poarta pe care o aveam in anii 2000.

MaxiP
MaxiP  •  12 Ianuarie 2024, 11:05
Postat de fibra pe 12 Ianuarie 2024, 08:32

Felicitari! Recunosc ca mi-a cam fost frica de Georgia avand in vedere in ce grupa a fost repartizata.Bine ca m-am pacalit. Chiar daca sistemul de calificare ne-a ajutat,suntem la mondiale.

Si mie mi-a fost putin frica, dar am fost convins ca-i putem bate. N-am inteles cotele caselor de pariuri, exagerate complet dand favorita destul de clara Georgia, ma asteptam la o lupta stransa. Nu m-as fi gandit niciodata ca va fi asa usor, dar echipa a aratat un joc de echipa solida de tot. Si cred ca poate pune probleme Spaniei, ma astept la o infrangere la mai putin de 5 goluri diferenta. Nu stiu daca ne-a avantajat neaparat sistemul de calificare, ne-a avantajat faptul ca au fost 2 echipe mai modeste in prima serie de grupe (desi Franta arata tot mai solid si ea) si faptul ca am scapat de grupa Serbiei in seria a doua, altfel era intr-adevar greu. Ne-a avantajat putin tragerea la sorti, imperecherea cu grupa Georgiei (si nu cu Franta) si evitarea grupei cu Serbia, insa nu stiu daca sistemul neaparat ne-a ajutat cu ceva, situatia era asemanatoare si in sistemul vechi.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează