SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

România are un vicecampion european la sabie juniori!

foto: frscrimă.ro
foto: frscrimă.ro

Articol de GSP - Publicat luni, 28 februarie 2022 10:08 / Actualizat luni, 28 februarie 2022 10:12

România s-a prezentat cu 4 sportivi în concursul masculin al sabrerilor juniori. Radu Nițu, cel care a ieșit vicecampion european, a luptat în grupa a 3-a, Mihnea Enache în grupa a 4-a, Casian Cîdu în grupa a 7-a, iar Cosmin Stan în grupa a 9-a. Toți cei patru tricolori au reușit să se califice din grupe, scrie frscrimă.ro.

Radu Nițu s-a calificat direct pentru turul secund, unde l-a învins pe georgianul Vakhtangi Archvadze cu 15-5.

Cosmin Stan a părăsit concursul din primul tur, fiind eliminat de rusul Dmitriy Nasonov, care s-a impus cu 15-5. Tot în primul tur, Casian Cîdu a dispus de polonezul Marcel Broniszewski, cu 15-6, iar în turul secund l-a eliminat pe turcul Muhammed Furkan Kalender, pe care l-a învins cu 15-11.

Mihnea Enache a trecut de primele două tururi ale tabloului principal cu victorii. Prima a fost obținută în fața britanicului Samuel Allen (15-8), apoi a urmat succesul din meciul cu italianul Emanuele Nardella (15-10).

În optimi, Mihnea Enache a pierdut dipsuta cu germanul Antonio Heathcock (7-15). Tot în optimi, Radu Nițu l-a întrecut categoric pe spaniolul Santiago Madrigal (15-5), în timp ce Casian Cîdu l-a învins mai clar decât o arată scorul pe rusul Ivan Tsypin (15-11).

Cei doi sabreri tricolori s-au întâlnit apoi în sferturi, asigurând astfel României încă o medalie în prima zi a Europenelor de Juniori de la Novi Sad.

Meciul din sferturi i-a dat câștig de cauză lui Radu Nițu, victoria cu 15-6 aducându-i sportivului de la CS Riposta și calificarea în semifinale. Aici a urmat un meci de infarct. Sportivul de la CS Riposta a reușit să îl învingă pe francezul Remi Garrigue, cu 15-14, după un meci cu multe peripeții, în care a revenit de la 4-8 și care și-a disputat ultima tușă pe o altă pistă decât cea programată inițial.

În finala cu germanul Colin Heathcock, Radu a avut inițiativa în prima parte a meciului. A condus cu 6-2 și 8-5, dar germanul a egalat la 9 și apoi s-a distanțat pe tabelă, a pierdut finala cu 11-15, dar este vicecampion european și a obtinut o valoroasă medalie de argint, a doua medalie a zilei pentru delegația tricoloră la Novi Sad!

La finalul concursului, Casian Cîdu a ocupat locul 6, Mihnea Enache s-a clasat pe locul 14, iar Cosmin Stan a fost al 38-lea.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează