SPORTURI  »  ALTELE  »  LUPTE

Bilanț de șase medalii pentru România la Campionatele Europene! Roxana Capezan: „Cel mai mare vis al meu este o calificare la JO”

Roxana Capezan a câştigat medalia de aur la cat. 65 kg. Foto: Facebook @frlupte
Roxana Capezan a câştigat medalia de aur la cat. 65 kg. Foto: Facebook @frlupte

Articol de , - Publicat marti, 21 martie 2023 11:25 / Actualizat marti, 21 martie 2023 11:31

România a încheiat Campionatele Europene de lupte Under-23, desfășurate săptămâna trecută la București, cu un palmares de șase medalii. 

Ultima distincție a fost adusă duminică seară de Krisztian Biro, care a câştigat medalia de bronz la cat. 74 kg, lupte libere. Sportivul român cedase semifinala europeană în fața azerului Turan Bayramov.

Mario Camora nu mai vine la națională. Edi Iordănescu a ales înlocuitorul
EURO 2024
Mario Camora nu mai vine la națională. Edi Iordănescu a ales înlocuitorul

Bilanț de șase medalii pentru România la Campionatele Europene

Înaintea lui au mai fost câștigate două medalii de aur - prin Denis Florin Mihai (cat. 55 kg) la greco-romane şi Amina Roxana Capezan (cat. 65 kg), una de argint - Andreea Beatrice Ana (cat. 55 kg) şi două de bronz - Ana Maria Pîrvu (cat. 50 kg) și Ana Maria Puiu (cat. 59 kg). 

România a participat cu 30 de luptători la competiţie, câte zece la fiecare stil. Anul trecut, delegaţia României a încheiat Campionatele Europene de lupte Under 23 de la Plovdiv cu cinci medalii.

Bilanț de șase medalii pentru România la Campionatele Europene! Roxana Capezan: „Cel mai mare vis al meu este o calificare la JO”
Krisztian Biro a câştigat medalia de bronz la cat. 74 kg, lupte libere. Foto: Facebook @frlupte

Roxana Capezan: „Cel mai mare vis al meu este o calificare la Jocurile Olimpice”

Roxana Amina Capezan a ridicat Sala Polivalentă în picioare după o finală de excepție care i-a adus medalia de aur la Campionatele Europene. Sportiva română a învins-o în finală pe azera Birgul Soltanova, cu 6-5 (cat. 65 kg).

„Mama mea a fost împotrivă pentru că acest sport este foarte dur, nu arăt foarte bine nici acum. Cel mai mare vis al meu este o calificare la Jocurile Olimpice. Știu că visez foarte sus, dar așa trebuie”, a spus Roxana Amina Capezan la Pro TV. 

Roxana a suferit trei operații de menisc, la același picior, dar rămâne încrezătoare: „Operațiile mele erau cam la 3 luni după ce terminam recuperarea. Mă recuperam 6 luni, 3 luni făceam lupte, după care mă operam din nou. Din păcate, acesta este riscul meseriei”.

VIDEO. Finala la categoria 65 kg dintre Roxana Capezan - Birgul Soltanova (6-5)

Citește și:

Duel de gală pentru Dinamo în Liga Campionilor: vine cea mai titrată echipă din Germania!

Rafael Nadal, out din Top 10 ATP după 18 ani » Pe ce loc se află acum spaniolul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
doublem
doublem  •  22 Martie 2023, 05:51

Șase medalii din care 2 la categorii olimpice și alea de bronz. Noi suntem mici în sistemul ăsta dar e construit în așa fel încât boșii să nu își piardă locul. Simplul fapt că s-au înmulțit numărul de categorii în urmă cu câțiva ani a întărit sistemul (valabil și la federația internațională și la cea europeană). Ciolanul nu mai ajungea la toți și sistemul se clătina. Sub pretextul dezvoltării sportului acum ai 30 de probe la un european cu 4 medalii fiecare - mulțumești pe mai mulți pentru că mulți se mulțumesc cu puțin. Cu medalii la probe neolimpice în timp ce boșii își împart categoriile importante - mai ales la seniori. Dar a fost necesar să mărească nr de medalii pentru a-și asigura că vor conduce în continuare la nivel internațional pentru că și membrii mai mici se pot lăuda acasă că au luat ceva și rămân boși la federația națională susținând în continuare prin vot sistemul corupt de la internațional -ăia care le-au dat un mic os. Cât timp conduc ei visăm degeaba la aur în probele importante și calificările la concursul olimpic vor fi grele tinzând spre imposibil. Până atuncii orbii se vor minuna de cele șase medalii la tineret.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează