SPORTURI  »  ALTELE  »  CE POLO

România, eliminată în „optimile” Campionatului European de polo

FOTO: Facebook @FederatiaRomanadePolo
FOTO: Facebook @FederatiaRomanadePolo

Articol de - Publicat duminica, 04 septembrie 2022 17:51 / Actualizat duminica, 04 septembrie 2022 18:09

Naționala de polo masculin a României a fost învinsă de Muntenegru, scor 8-13, în optimile de finală ale Campionatului European de la Split.

Poloiștii români și-au măsurat forțele astăzi cu formația medaliată cu bronz la ediție precedentă a CE, Muntenegru, în barajul pentru sferturi de finală de la Campionatul European, care se desfățoară la Split, în Croația. 

Naționala masculină a ajuns în această poziție, după ce în grupa C a pierdut cu Spania, 9-16, a învins Germania cu 11-4 și a făcut egal cu Țările de Jos, 12-12, ocupând în final locul al treilea. Această clasare a trimis-o în play-off-ul cu Muntenegru, care se clasasese pe locul al doilea în grupa A, după ce au învins Georgia cu 14-11, Slovacia cu 18-19 și au pierdut cu Italia 8-13.

Debutul în forță, final șchiopătând

Băieții antrenați de Bogdan Rath au ținut aproape de campioana europeană din 2008 și vicecampioană mondială din 2013 timp de trei reprize. Pe prima au câștigat-o cu 3-2, Andrei Tudor Fulea fiind cel care a dus România în avantaj înante de un tip de respiro. În a doua scorul a fost 4-2, iar în a treia 3-2 pentru muntenegreni.

Desprinderea adversarei a venit în ultima parte a întâlnirii, când "tricolorii" au avut doar o reușită, iar cei din Muntenegru 4, scorul final fiind 13-8. Golurile României au fost marcate de Andrei Radu Ionuț Neamțu 3, Francesco Iudean, Andrei Tudor Fulea, Ionuț Valentin Vrânceanu,Bogdan Remeș și Vlad Luca Georgescu, fiecare câte unul.

România continuă CE cu partidele de clasament, urmând să evolueze pentru pozițiile 9-12. La ediția precedentă, cea din 2020, naționala masculină a fost pe 11. Cel mai bun rezultat la CE pentru România este locul patru atins în 1993 și 2006. 

13 goluria marcat Tudor Folea la acest turneu final, fiind golgeterul la zi al competiției

În afara naționalei din Muntenegru, în „sferturi” s-au mai calificat până în acest moment Ungaria, Spania, Croația și Italia. Urmează să se mai joace „optimile” Grecia - Israel, Georgia - Olanda și Franța - Serbia.

Citește și alte știri din sportul românesc:

David Popovici și Patrick Sebastian Dinu s-au calificat în finala de 100m liber de la Lima + Bianca Costea, în finală la 50m liber

FOTO Simona Halep, mesaj special după retragerea Serenei Williams: „Puteți citi asta în ochii mei”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
MaxiP
MaxiP  •  06 Septembrie 2022, 00:51

Meciuri bune făcute la European, peste așteptări as zice. Au jucat tot meciul cu Olanda în inferioritate numerica, altfel aveau o șansă la sferturi. Și cu Muntenegru au ținut acolo peste jumătate de meci, au cedat fizic apoi.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează