SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

România, fără medalie la Campionatele Europene de scrimă! Câți ani au trecut de la ultima astfel de contraperformanță

FOTO: frscrima.ro
FOTO: frscrima.ro

Articol de - Publicat joi, 21 iunie 2018 20:09

Delegația României se întoarce de la Campionatele Europene de scrimă fără nicio distincție, lucru care nu s-a mai întâmplat din 2010.

Campionatele Europene de la Novi Sad s-au încheiat astăzi. Scrimerii români au fost aproape de medalii, dar până la urmă această ediție va rămâne drept una fără podium pentru ei. După cinci zile de concurs, azi au intrat în competiție echipa feminină de spadă și cea masculină de sabie.

Ana Maria Popescu, Amalia Tătăran, Raluca Sbîrcia și Maria Udrea au ocupat locul al optulea, după ce au trecut în turul al doilea de Spania cu 45-27, apoi au cedat în sferturi de finală în fața Estoniei cu 23-24, un meci decis la tușa de aur, avându-le în ultimul schimb pe Irina Embrich și Ana Maria Popescu. Apoi tricolorele au fost învinse în lupta pentru locurile 5-8 de Italia cu 41-31 și de Germania cu 30-27. Această clasare întrerupe o serie de șapte ani în care echipa feminină de spadă a fost mereu prezentă pe podiumul european, de trei chiar pe primul loc în 2011, 2014 și 2015.

Sabrerii Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu și George Dragomir s-au clasat pe locul al patrulea. Ieri, ei au învins Serbia cu 45-5, Rusia cu 45-42, apoi au pierdut în semifinale în fața Ungariei cu 37-45, iar în finala mică în fața Germaniei cu 43-45. Locul ocupat de sabrerii antrenați de Florin Zalomir este cel mai bun al delegației României la Novi Sad. Următoarea competiție pentru scrimerii români sunt Campionatele Mondiale, care vor avea loc în China, între 19 și 27 iulie. 

Medaliile României la CE de scrimă în ultimii zece ani

2018 0 medalii
2017 2 medalii (2 de bronz)
2016 4 medalii (1 aur, 1 argint, 2 de bronz)
2015  2 medalii (1 aur, 1 bronz)
2014 2 medalii (1 aur, 1 bronz)
2013 3 medalii (2 de aur, 1 argint)
2012 4 medalii (1 aur, 3 de argint)
2011 2 medalii (1 aur, 1 bronz)
2010 0 medalii
2009 2 medalii (1 aur, 1 argint) 
2008 3 medalii (1 aur, 1 argint, 1 bronz)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
maxp
maxp  •  21 Iunie 2018, 23:49

Hai sa scoatem in evidenta totusi partea buna. Sigur, dezamagitor ca nu am luat medalii, dar parca rasuflam usurati ca aratam ca inca suntem in elita. Bianca Pascu ramane intr-o forma buna, a facut sferturi la sabie fete, cu o victorie la Olga Kharlan, performanta totusi buna. La fete spada am avut 3 fete in optimi, una in sferturi, iar Ana Branza termina in primele 8, cu victorie la Fiamingo la prima competitie importanta dupa revenire. Echipa de spada fete a avut pur si simplu ghinion la tragerea la sorti, se vede decaderea in clasamentul mondial, prin care nu a mai fost cap de serie, astfel a dat de Estonia, ce a avut 3 medaliate la individual, inca din sferturi. Au pierdut la o tusa, eu zic ca e de bine, daca obtin rezultate in etapele de cupa mondiala, vor reveni ca si capi de serie in competitiile importante si va fi altceva. Consider ca lipsa de interes explica rezultatele din meciurile de clasament, cel putin sper asta. Iar echipa de sabie baieti, extrem de aproape de medalie, victorie mare in fata Rusiei, apoi Teodosiu si Dolniceanu au mers prost de tot. In finala mica Alin Badea s-a cam zbatut singur, dar nu e nici acesta un rezultat rau. Ca nu s-a luat medalie, e dezamagitor, dar per ansamblu nu s-au obtinut rezultate rele.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează