SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATUL EUROPEAN DE POLO

România, gata de Campionatul European de Polo! Duel în grupe cu marea favorită + programul meciurilor

Articol de - Publicat joi, 02 ianuarie 2020 18:36

România a intrat în linie dreaptă cu pregătirea pentru Campionatul European de Polo de la Budapesta. În funcție de clasarea la Euro, românii mai au șanse de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Naționala masculină a României va participa între 12 și 26 ianuarie la al 11-lea Campionat European consecutiv. La Budapesta, „tricolorii” speră într-o clasare cât mai bună, care să le dea dreptul de participare la turneul preolimpic de la Rotterdam, din luna martie.

Tehnicianul grec Sakis Kechagias a avut la dispoziție într-un stagiu de pregătire de peste trei săptămâni, la Focșani, și apoi la Izvorani, 18 jucători, dintre aceștia 13 urmând să plece spre Ungaria.

România face parte din grupa C la Euro 2020, alături de Serbia, Olanda și Rusia. Serbia este campioana europeană și olimpică en titre și este marea favorită a grupei. România urmează să se bată pentru calificarea în „optimi” cu Rusia și Olanda.

Reprezentativa tricoloră a ocupat locul 10 la ediția din 2016 și 11 la cea de acum doi ani. Rusia a terminat pe 7 în 2018, iar Olanda pe 10. 

Cosmin Radu, Tibi Negrean, Mihnea Chioveanu (foto sus) și compania vor întâlni, în ordine, Olanda, pe 14 ianuarie, Serbia, pe 16, și Rusia, pe 18 ianuarie. 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
maxp
maxp  •  05 Ianuarie 2020, 18:37
Postat de Alexandru Platon pe 02 Ianuarie 2020, 22:20

Si la polo avem selectioner strain!,...nu mai avem tehnicieni?,...si este grec,...prin anii '70 ii invatam pe greci polo pe apa. In campionatul balcanic nu contau decit Yugoslavia si Romania.

Eu nu tin minte ca Romania sa fi fost prin anii 70' chiar o forta in polo. Intotdeauna a fost o echipa decenta, dar nicidecum o forta. Nu, nu mai avem tehnicieni si nu e rau ca vin straini, dar e total insuficient atata timp cat nu creem o baza, cat nu avem conditii. Ce sa-ti faca selectionerul strain daca nu are cu cine. In Romania sunt 8 echipa profesioniste de polo, este absolut remarcabil ca intram in discutie pentru calificarea la JO. Mi se pare un obiectiv imposibil, s-au reusit minuni de cateva ori, dar nu pot tine la nesfarsit.

839217949507304
Alexandru Platon  •  02 Ianuarie 2020, 22:20

Si la polo avem selectioner strain!,...nu mai avem tehnicieni?,...si este grec,...prin anii '70 ii invatam pe greci polo pe apa. In campionatul balcanic nu contau decit Yugoslavia si Romania.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează