SPORTURI  »  ALTELE  »  CE NATAȚIE

România, locul 3 în clasamentul medaliilor la Europenele de la Otopeni » David Popovici, MVP-ul competiției

România a încheiat pe locul 3 în clasamentul medaliilor de la Campionatele Europene de natație destinate juniorilor. „Motoarele tricolore” au fost dinamovistul David Popovici (17 ani) și stelistul Vlad Stancu (16 ani). +23   FOTO
România a încheiat pe locul 3 în clasamentul medaliilor de la Campionatele Europene de natație destinate juniorilor. „Motoarele tricolore” au fost dinamovistul David Popovici (17 ani) și stelistul Vlad Stancu (16 ani).

Articol de GSP - Publicat duminica, 10 iulie 2022 21:20 / Actualizat duminica, 10 iulie 2022 21:20

România a încheiat pe locul 3 în clasamentul medaliilor de la Campionatele Europene de natație destinate juniorilor. „Motoarele tricolore” au fost dinamovistul David Popovici (17 ani) și stelistul Vlad Stancu (16 ani). 

România s-a prezentat exemplar la Europenele găzduite acasă, în bazinul de la Otopeni. Delegația „tricoloră” a obținut 9 medalii, 5 de aur și 4 de argint, fiind devansată doar de Ungaria și Polonia.

România a încheiat în forță Europenele de juniori de la Otopeni » David Popovici, a patra medalie de aur! + Vlad Stancu a prins argintul în finala de la 400 de metri liber
CE de natație juniori
România a încheiat în forță Europenele de juniori de la Otopeni » David Popovici, a patra medalie de aur! + Vlad Stancu a prins argintul în finala de la 400 de metri liber

Maghiarii au încheiat cu 6 medalii de aur, 5 de argint și 3 de bronz, în timp ce polonezii au avut 5 medalii de aur, 4 de argint și 7 de bronz.

Ce medalii a obținut România la Campionatele Europene

  • Aur la 200 de metri liber - David Popovici
  • Aur la 100 de metri liber - David Popovici
  • Aur la 50 de metri liber - David Popovici
  • Aur la 1.500 de metri liber - Vlad Stancu 
  • Aur la 4X100 metri liber masculin - David Popovici, Vlad-Ștefan Stancu, Ştefan Cozma şi Patrick-Sebastian Dinu
  • Argint la 4X100 metri mixt - David Popovici, Patrick Dinu, Rebecca Diaconescu și Bianca Costea
  • Argint la 800 metri liber - Vlad Stancu 
  • Argint la 400 metri liber - Vlad Stancu 

România, peste țări cu tradiție ale natației

România a încheiat competiția în fața unor țări cu mare tradiție în natația mondialșă. Franța și Italia, locurile 4 și 5 în ierarhia generală, au obținut câte 4 medalii de aur. Marea Britanie s-a mulțumit cu doar două locuri 1, în timp ce Olanda sau Grecia nu au obținut niciun titlu.

Clasamentul final al Campionatelor Europene de natație de la Otopeni

România, locul 3 în clasamentul medaliilor la Europenele de la Otopeni » David Popovici, MVP-ul competiției

David Popovici, cel mai bun înotător al Europenelor

Federația Internațională de natație l-a desemnat pe David Popovici cel mai bun înotător al competiției, într-o festivitate de premiere separată, după încheierea tuturor problemelor. Cea mai bună înotătoare a fost numită franțuzoaica Mary-Ambre Moluh.

+19 FOTO

„Mă bucur că s-a terminat atât de frumos. Mă bucur că am colaborat ca o echipă. Cel mai frumos moment au fost ştafetele. Este foarte multă muncă, răbdare, nutriţie, somn. Trebuie să fim răbdători. 

Va trebui să vorbesc cu antrenorul până voi intra din nou în bazin. Mă voi pregăti intens pentru Europenele de la Roma. Va trebui să mă refac ca să-mi adaug câteva obiective. Mi-am îndeplinit două: să devin cel mai bun din lume şi să inspir cât mai multă lume. Mai există câteva. Trebuie să o iau încet şi să nu mă las copleşit de acest val de atenţie. Sper să reuşesc să fac performanţă la Jocurile Olimpice. 

Văd în jurul meu că sunt iubit. Îmi place să le vad reacţiile. E ceva scris şi mă bucur că pentru ei înseamnă ceva puternic. Urmăriţi sportul, orice sport în continuare, în special nataţia şi aveţi grijă să susţineţi tinerele talente. Orice experienţă mă va ajuta în viitor. Din fiecare probă am învăţat ceva!”, a declarat David Popovici, după aurul cucerit în ultima zi a Europenelor.

VIDEO Camelia Potec a explicat la GSP Live cheia succesului lui David Popovici: „A dat peste cap multe lucruri care erau împământenite în sportul nostru”

Citește și alte știri din sportul românesc: 

VIDEO Alexia Tatu, campioană la Wimbledon U14 » A învins-o în finală pe Andreea Diana Soare

VIDEO Performanță uriașă pentru tenisul românesc » Alexia Tatu și Andreea Soare, în finala junioarelor U14 de la Wimbledon

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
truiad
truiad  •  12 Iulie 2022, 11:47

"dinamovistul David Popovici" este produs Steaua, mutat de curand la Dinamo din motive pecuniare.

moshu_shukaru
moshu_shukaru  •  11 Iulie 2022, 00:18

Din articolul de față a se reține esențialul: „dinamovistul David Popovici”.

anonim91
anonim91  •  11 Iulie 2022, 00:10

David Popovici e un fenomen ! După ce a reușit la C.M de natație, unde a făcut spectacol, a confirmat și la C.E de juniori .. lucru care era de așteptat. Pt toate aceste lucruri și cariera el care a avut o până acum, merita felicitat ! Pt tot ce a reușit. Și pe mai departe are toate atuurile , toate resursele necesare, să poată să facă lucruri mari in sportul asta. Felicitări inca o data !!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează