SPORTURI  »  ALTELE  »  HALTERE

România obține medalia de argint la mondialele de haltere prin Loredana Toma

Articol de - Publicat luni, 05 noiembrie 2018 19:12

Loredana Toma (23 de ani) a urcat azi pe locul al doilea al podiumului la stilul smuls în cadrul Campionatelor Mondiale de la Așgabat.

Halterofila din România a intrat în concurs din postura de triplă campioană mondială, distincții pe care nu le-a putut apăra și anul acesta. Loredana Toma a urcat totuși pe podium la CM 2018 la categoria 64 de kilograme, la stilul smuls.

Românca în vârstă de 23 de ani a avut drept performanță de top 110 kg reușite din a doua încercare. La prima ea a "smuls" 106 kg, iar la a treia a ratat la 112 kg. Ea a fost întrecută doar de chinezoaica Deng Wei, care a ridicat 112 kg la ultima încercare.

La stilul aruncat, românca a avut o evoluție mai puțin reușită, bifând 124 kg din prima și ratându-le pe următoarele două la 128 și 129. O evoluție care a trimis-o pe locul nouă la acest stil.

În concursul de la total, Loredana Toma s-a clasat pe poziția a cincea, cu 234 kg. Medaliile au fost cucerite de chinezoaica Deng Wei, cu 252 kg, de nord-coreeanca Rim Um Sim, cu 239 kg, și de thailandeza Rattanawan Wamalun, cu 239 kg.

În 2017, Loredana a concurat la 63 de kg și a cucerit cele trei medalii de aur cu 109 kg, 128 kg și 237 kg.

La Anaheim, mai multe țări cu rezultate nu au fost prezente fiind suspendate pentru mai multe ofense de dopaj. La CM 2018, România mai cucerise un bronz grației Cristinei Iovu, care a urcat pe treapta a treia a podiumului la 55 de kg, la stilul aruncat.

 Citește și: Caz incredibil în România! O instituție publică a rămas fără cale de acces: angajații sar gardul pentru a merge la serviciu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
maxp
maxp  •  06 Noiembrie 2018, 01:37

Fata are o ambitie rar intalnita. Poate asta a costat-o. A fortat enorm la acea a doua incercare de la smuls si apoi s-a vazut ca a avut dureri la mana. Dar e incredibil cat de dezamagita era la final pt o performanta pana la urma deloc rea. Cred ca daca nu se accidenta prindea podiumul la total.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează