SPORTURI  »  ALTELE  »  TENIS DE MASĂ

România s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de tenis de masă! "Noi jucăm cel mai bine atunci când ne aflăm sub presiune"

Articol de - Publicat marti, 01 mai 2018 23:53

România va înfrunta reprezentativa din Hong Kong în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de tenis de masă, joi, în jurul ore 16:00.

Înfrângerea cu Olanda, după scandalul foii de joc necompletate la timp, le-a unit pe jucătoarele "tricolore". România a pierdut cu olandezele în condițiile în care arbitrul a făcut foaia de joc și a trecut jucătoarele în ordine alfabetică! În aceste condiții, Eliza Samara și Bernadette Szocs au rămas pe margine, jucând în schimb tinerele Adina Diaconu, Irina Ciobanu, plus Daniela Dodean Monteiro.

"Am fost atât de supărate după acel incident... Am venit aici din postura de campioane ale Europei și nu aveam decât un singur gând, să ne batem pentru medalii! Olanda era un adversar pe victoria asupra căruia contam", a declarat atunci Eliza Samara.

Au sunat mobilizarea!

Samara, Dodean și Szucs au dat dovadă de o mobilizare exemplară. Au început lupta de revenire și și-au înșirat adversarele din grupă. 3-1 cu Cehia, 3-1 cu Polonia, 3-0 cu Taipeiul Chinezesc, echipă care le are în componență pe Ching I-Cheng, numărul 8 mondial și pe Szu-Yu Chen, numărul 14 în lume! Asiaticele au fost învinse însă de Samara și Szocs, cu 3-2, Eliza și Berni revenind miraculos de la 0-2 la seturi!

Punctul trei a fost adus fără emoții de Dana Dodean, 3-0 cu Yin-Hsing Liu, numărul 18 mondial.

Urma așadar decisivul împotriva Coreei de Nord, echipă care avea 4 victorii din 4 meciuri. Bernadette Szocs a început recitalul și a câștigat meciul cu Kim Song I, numărul 49 în lume. Au urmat la masă Eliza Samara și Sim Hyo Cha, locul 161 mondial. Nord-coreencele ocupă însă locuri slabe în clasamentul mondial pentru că nu participa la turnee în afara Campionatelor Mondiale. Eliza, locul 25 în lume, s-a impus greu cu 3-2, revenind și de această dată de la 0-2 la seturi! Iar în decisiv a fost 14-12!!! Dana Dodean a pierdut cu Hae Nam Kim (276 ITTF), dar Samara a închis meciul după încă o victorie, 3-1 la Kim Song I! Al 7-lea succes pentru Eliza din tot atâtea meciuri disputate.

7 victoriidin tot atîtea partide disputate a câștigat Eliza Samara în confruntările din grupă. Bernadette Szocs este și ea neînvinsă, având 4 victorii

"Știm să jucăm când suntem cu spatele la zid!"

Liderul echipei României a declarat imediat după joc. "După ceea ce s-a întâmplat în meciul cu Olanda, am vorbit între noi să luptăm și să nu plecăm așa de repede acasă. Noi jucăm cel mai bine atunci când ne aflăm sub presiune, cu spatele la zid cum se spune. Asta știm cel mai bine noi, românii, să facem", a spus Eliza.
România e calificată acum între primele 8 echipe din lume și-și așteaptă adversarul din "sferturi". 

"Nu, nu ne-a fost scris în stele! Determinarea de a nu renunța și a de a crede în propriile noastre puteri ne-a ajutat să ne calificăm în sferturile de finală ale Campionatului Mondial. Și competiția continuă"
Bernadette Szocs, numărul 29 mondial

Rezultatele României în grupa C

  • 3-1 cu Cehia
  • 1-3 cu Olanda
  • 3-1 cu Polonia
  • 3-0 cu Taipeiul Chinezesc
  • 3-1 cu Coreea de Nord

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
mplttev
mplttev  •  03 Mai 2018, 17:07

Pentru cine vrea să vadă http://www.laola1.tv/en-at/livestream/2018-05-03-ittf-wtc-halmstad-2018-table-2-len

2blog.ro
2blog.ro  •  02 Mai 2018, 17:24
Postat de gilos pe 02 Mai 2018, 11:53

Heiii ..greseala este a sefului delegatiei Romaniei, care nu a transmis lista la timp ! arbitrul n-are nicio vina, doar a aplicat procedura standard pt cazuri de genul asta

Te inseli. Regulamentul indica alb pe negru ca daca nu sunt prezentate foile de joc la timp, ordinea jucatorilor este cea din clasamentul ittf. In cazul nostru arbitrii au ales sa foloseasca ordinea alfabetica (de care nu scrie nicaieri in regulament - poate doar sa fie ceva intern al competitiei). Si cum principalele noastre jucatoare au numele de familie S (samara si szocs) ele au fost lasate pe afara si a trebuit sa joace junioarele.

caminero
caminero  •  02 Mai 2018, 13:58
Postat de gilos pe 02 Mai 2018, 11:53

Heiii ..greseala este a sefului delegatiei Romaniei, care nu a transmis lista la timp ! arbitrul n-are nicio vina, doar a aplicat procedura standard pt cazuri de genul asta

Daaa ... sigur că nu are nici o vină ... trebuia eventual să ne dea meci pierdut cu 3-0, nu? În cazuri din astea, în care regulamentele se schimbă de pe azi pe mîine, există de obicei o perioadă de tatyonare ... după aia te apuci și tai în carne vie.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează