SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ

Românii au început bine Campionatele Europene » 6 bărci direct în finale

Simona Radiș și Ancuța Bodnar după cursa de azi Foto Balint Czucz Photography
Simona Radiș și Ancuța Bodnar după cursa de azi Foto Balint Czucz Photography

Articol de - Publicat joi, 25 mai 2023 16:58 / Actualizat joi, 25 mai 2023 17:17

În prima zi de concurs la Bled, în Slovenia, 10 echipaje tricolore au luat startul în calificări, iar 6 dintre ele au obținut biletele în mod direct pentru ultimul act

Prima zi de competiție de la Bled, cu o vreme total diferită de cea de miercuri, când a plouat destul de puternic. Sub un soare generos și cu o apă liniștită, toată lumea aștepta să îi vină rândul.

Trei curse câștigate la rând de români

Românii au început bine Campionatele Europene » 6 bărci direct în finale
Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel trăgând din greu la rame Foto Balint Czucz Photography

Ora 10:45 - s-au aliniat la start, pe culoarul al doilea, Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel, fetele din barca de dublu rame. Ele au concurat în seria a doua, pe care au câștigat-o detașat, după ce s-au aflat în frunte la toate reperele traseului. 8,91 secunde în fața germancelor, iar locul 1 le asigură calificarea direct în finala A, acolo unde merg și olandezele Ymkje Clevering și Veronique Meester, câștigătoarele primei serii.

Ora 10:50 – Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan, plasați pe culoarul 5, au început bine seria 1 de la dublu rame, probă în care sunt deținătorii titlului. La 500 de metri erau primii, la jumătatea cursei alunecaseră o poziție, fiind la 4 secunde în urma Serbiei, dar au recuperat apoi formidabil și la finiș au avut aproape 3 secunde în fața acelorași adversari. Tricolorii și sârbii urcă în semifinale, proba având trei serii de calificări.

Ora 11:10Campioanele olimpice, mondiale și europene Simona Radiș și Ancuța Bodnar au dominat de pe culoarul 5 seria a doua la dublu vâsle, impunându-se în fața bărcii Lituaniei cu un avans de 4,85 secunde. Româncele și-au luat direct biletul pentru finală, acolo unde merg și olandezele Roos De Jong și Laila Youssifou, câștigătoare ale primei serii.

Ora 11:20 – Într-o probă, cea de dublu vâsle masculin, cu multe națiuni înscrise, împărțite în patru serii, Ciprian Tudosă și Florin Arteni au concurat în cea de-a doua. O barcă nouă, cea a românilor, care a fost aproape de locul 2. 40 de sutimi i-au despărțit de saltul spre semifinale, așa că vor trage azi în recalificări.

Ionela Cozmiuc a prins aripi

Ora 11:35 – Ionela Cozmiuc aproape că a zburat pe apă în prima serie la schif simplu categorie ușoară, unde este campioană europeană și mondială. Aflată pe culoarul 5, ea fost pe locul 2 doar la 500 de metri, apoi a intrat în ritm și s-a impus cu 16,24 secunde în fața britanicei Olivia Bates. De aici, direct în finala A.

Românii au început bine Campionatele Europene » 6 bărci direct în finale
Ionela Cozmiuc în cursa solitară spre primul loc Foto Balint Czucz Photography

Ora 12:20 – Barca feminină de 4 rame, Mădălina Bereș, Maria Tivodariu, Magdalena Rusu și Amalia Bereș, a câștigat prima serie cu 1,24 secunde în fața echipajului danez, obținându-și tichetul pentru finala A în mod direct.

Vor mai mult decât anul trecut

Ora 12:30 – Tot în prima serie au intrat și băieții de la 4 rame, Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Florin Lehaci, medaliați cu bronz în 2022. Și ei s-au impus, conducând cursa cap-coadă, trecând linia de sosire cu 2,85 secunde în fața italienilor. Merg direct în finala A.

Ora 13:25 – Fetele de la 4 vâsle, Ioana Moroșan, Andrada Moroșanu, Cristina Drugă și Patricia Cireș, au încheiat seria 1 pe locul 3 și vor trage azi în recalificări.

Ora 13:35 – Mihai Chiruță, Constantin Adam, Ioan Prundeanu și Marian Enache au terminat pe locul 2 prima serie la 4 vâsle, venind puternic pe ultimii 500 de metri. Vor trage însă azi în recalificări.

Ora 13:45 – Cele 6 echipaje înscrise în proba de 8 plus 1 rame masculin au avut o cursă preliminară pentru stabilirea culoarelor pe care vor evolua în finală. Barca României a sosit a treia, după Marea Britanie și Olanda.

Programul de mâine al românilor

OrăProbă
Ora 10:088 plus 1 (f) – cursă preliminară
Ora 10:304 vâsle (f) – recalificări
Ora 10:354 vâsle (m) – recalificări
Ora 12:05dublu vâsle (m) – recalificări

Citește și: 

Româncele și-au aflat adversarele la Roland Garros » Sorți blânzi în primul tur
ROLAND GARROS
Româncele și-au aflat adversarele la Roland Garros » Sorți blânzi în primul tur
Mouratoglou, tot mai incisiv în cazul Simonei Halep: „Unde sunt cei care se dopează cu adevărat? Joacă în continuare”
HALEP, DEPISTATĂ POZITIV
Mouratoglou, tot mai incisiv în cazul Simonei Halep: „Unde sunt cei care se dopează cu adevărat? Joacă în continuare”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
brentford
brentford  •  25 Mai 2023, 19:15

Felicitari! Gesepeu',haideti cu aceste articole mai sus pe pagina,va rog! Stiu ca Gigi e cap de afis,dar merita si canotorii sa fie macar la un scroll distanta. Multumesc anticipat.

dragosnyk
dragosnyk  •  25 Mai 2023, 19:11

succes ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează