SPORTURI  »  ALTELE  »  DECIZIE

S-a dat sentința: 6 ani de închisoare pentru Pistorius! Cum a motivat judecătoarea decizia

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 iulie 2016 10:30

Inițial luase 5 ani pentru omor din culpă, iar acuzațiile au escaladat ulterior la crimă. Pistorius și-a ucis iubita, Reeva Steenkamp, de Ziua Îndrăgostiților, în 2013, și risca 15 ani, dar pedeapsa judecătoarei Masipa a fost mai blândă decât era așteptat.

  • Tribunalul din Pretoria, Africa de Sud, a dat azi sentința în cazul lui Oscar Pistorius, 29 de ani: 6 ani de închisoare.
  • Atletul ar putea executa doar jumătate din sențință, iar având în vedere că a făcut deja un an, îi mai rămân 2 ani.
  • Judecătoarea și-a motivat sentința prin faptul că atletul nu a încercat să-și omoare iubita intenționat.

Aceasta a declarat că "există motive substanțiale și convingătoare" să se abată de la pedeapsa minimă de 15 ani pentru omor, citând ca factor decisiv percepția eronată că Pistorius a încercat să-și ucidă iubita și spunând că a contat faptul că acuzatul a încercat de mai multe ori să le ceară scuze membrilor familiei Reevei.

Thokozile Masipa a vorbit și despre copilăria atletului, traumele prin care a trecut, starea sa actuală, fizică și mentală, refuzul de a se mai apropia de arme de foc după incident precum și dorința sa de a-și schimba viața și a lucra cu copii.

În octombrie 2014, Pistorius a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru omor din culpă şi la trei ani de închisoare cu suspendare pentru folosire de arme de foc.

Sportivul nu a contestat sancţiunea primită atunci, dar Parchetul a făcut apel, iar în decembrie 2015 Pistorius a fost declarat de Curtea Supremă de Apel vinovat de omor. La 11 ianuarie, Oscar Pistorius a depus actele pentru o contestaţie la Curtea Constituţională.

Sud-africanul s-a aflat în ultimele luni în regim de arest la domiciliu, el fiind eliberat din închisoare în octombrie 2015, după ispăşirea unui an de detenţie din condamnarea iniţială.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
cipinho79
cipinho79  •  07 Iulie 2016, 13:37
Postat de capca1 pe 07 Iulie 2016, 01:17

Buei, mă leși?! Auzi motivare: a vrut să-și ceară scuze și vrea să lucreze cu copiii ???!!! Cred că judecătoarea aia a terminat dreptul în Românica: bine că nu a obligat familia Reevei să-și ceară scuze!

Ma intreb cat de *** ar fi parintii sa-i lase pe mana criminalului? cand or incepe aia sa planga, pac-pac goleste incarcatorul in capul lor si pe urma "scuze, dar erau hoti ca mi-au furat smartphone-ul"

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1801221483441813
Mihai Puiu  •  07 Iulie 2016, 01:54

1.Vrasazica,pistorius dormea cu iubita in pat.deodata aude zgomote in bathroom.Speriat...nu se uita cain pat nu era iubita lui,isi pune picioarele false(iti ia ceva timp) ,apoi ia pistolul si se duce in faata usii de la baie si...fara a sta mult pe ganduri open fire prin usa(a golit pistolu)si ce sa crezi????? o nimereste mortal pe iubita lui. Mie -mi este mila de handicapul lui,dar....sa fim seriosi...a fost crima cu premeditare.Sigur...din gelozie ca...el era un nenorocit. 2. Judecatoarea l-a salvat din mila,renuntind la EVIDENTE,sau cum zice romanul...a fost crima ca lumina zilei.

capca1
capca1  •  07 Iulie 2016, 01:17

Buei, mă leși?! Auzi motivare: a vrut să-și ceară scuze și vrea să lucreze cu copiii ???!!! Cred că judecătoarea aia a terminat dreptul în Românica: bine că nu a obligat familia Reevei să-și ceară scuze!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează