SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONAT MONDIAL

S-au oprit în ”sferturi” » Echipa feminină a României a fost eliminată de Singapore la Mondialul de tenis de masă

Articol de - Publicat duminica, 04 mai 2014 00:00 / Actualizat sambata, 03 mai 2014 21:53

Echipa feminină a României a fost învinsă ieri de Singapore cu 3-1 la Campionatele Mondiale de la Tokyo, singurul punct al României a fost adus de Bernadette Szocs

Elizabeta Samara, Daniela Dodean şi Bernadette Szocs au încheiat ieri parcursul la Campionatele Mondiale de la Tokyo. După trei victorii şi două înfrîngeri în grupe şi un succes entuziasmant cu Coreea de Sud, echipa României a fost învinsă ieri în "sferturi" de Singapore, echipa care în 2010 cucerea medalia de aur la CM. Din acea echipă, doar Mengyu Yu a mai rezistat la masă. Întîlnirea dintre cele două formaţii a fost deschisă chiar de Yu în compania Elizei Samara. A fost un meci plin de tensiune, care s-a decis în setul al cincilea, Yu impunîndu-se cu 11-7. "Victoria lui Mengyu Yu a fost foarte importantă pentru noi, ne-a ajutat foarte mult, iar pe românce le-a descurajat. Începuturile de întîlnire sînt un bun indicator al stării mentale, se vede cine e mai aşezat şi mai calm în momentele-cheie. Yu a fost mai calmă şi mai încrezătoare", a spus Jing Jun Hong, antrenoarea echipei din Singapore.

În al doilea meci, Daniela Dodean a fost învinsă în trei seturi de Tianwei Feng. Singurul punct al României a fost adus de mezina Bernadette Szocs, care a învins-o pe Isabelle Siyun în cinci seturi. "Româncele au fost foarte agresive în joc, adunaseră încredere din victoria cu Coreea de Sud, dar noi am putut să controlăm întîlnirea, profitînd de slăbiciunile lor", a adăugat Jing Jun Hong.

Scorul era 2-1 şi echipa din Singapore mai avea nevoie de un singur succes pentru a se califica în semifinale. Şi acesta a venit după a patra confruntare, Samara pierzînd în minimum de seturi cu Tianwei Feng. Aşa s-a încheiat frumoasa aventură a româncelor la Tokyo, cu un loc cinci, cea mai bună clasare din ultimele trei ediţii.


România-Singapore 1-3
Elizabeta Samara-Mengyu Yu 2-3
Daniela Dodean Monterio-Tianwei Feng 0-3
Bernadette Szocs-Isabelle Siyun Li 3-2
Elizabeta Samara-Tianwei Feng 0-3


Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (6)
gabisp
gabisp  •  05 Mai 2014, 11:20

Presa (tipic) romaneasca...Pentru o RATARE la o calificare la un CM de fotbal au curs sute de articole, pentru o calificare in sferturi la un CM de tenis de masa, un singur articol expediat la coada unei pagini web...

vladutz13
vladutz13  •  04 Mai 2014, 14:20
Postat de scsn_mat pe 04 Mai 2014, 11:31

Toate componentele de baza ale Germaniei sunt chinezoiace naturalizate, chiar si antrenoarea Germaniei este chinezoaica!!! Doar rezerva este nemtoaica!!! Felicitari Romania!!! Locul V la Campionatul Mondial si primul titlu pe care il citesc astazi pe pagina este Lewadonwski s-a departit de Dortmund, tare, nu? Multumim GSP!!!!

Da? Asta e valabil la european, ia cauta tu pe ittf.com sa vezi ce echipa a dus Germania la mondial..... nicio asiatica in lot.

bamse1901
bamse1901  •  04 Mai 2014, 14:11

felicitari si multumim. oricum ati dat mult mai mult decat dau altii pe la alte sporturi

Vezi toate comentariile (6)
Comentează