SPORTURI  »  ALTELE  »  ALEGERI

S-au terminat alegerile la Comitetul Olimpic și Sportiv Român! Cum arată noul Comitet Executiv al COSR

Articol de , - Publicat joi, 24 septembrie 2020 15:35 / Actualizat joi, 24 septembrie 2020 15:49

Care sunt marii perdanți după alegerile de azi: Două personalități marcante ale sportului românesc au rămas pe dinafară!

Adunarea Generală de alegeri la Comitetul Olimpic și Sportiv Român s-a desfășurat joi la Izvorani, la Complexul Olimpic Sydney 2000. Toți cei 126 de membri cu drept de vot au participat la Adunarea Generală.

Pentru prima dată în istorie, la președinția COSR a existat un singur candidat, actualul președinte, fostul campion olimpic, Mihai Covaliu. Pentru cele trei posturi de vicepreședinte au fost, de asemenea, tot trei candidaturi, fiind aleși Elisabeta Lipă (președintele Federației Române de Canotaj), Camelia Potec (președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern) și Alexandru Dedu (președintele Federației Române de Handbal).

+26 FOTO

Fără suspans, omul și locul!

Și în ceea ce privește membrii Comitetului Executiv al COSR nu au fost prea multe momente de suspans. Numărul de candidați nu l-a depășit pe cel al locurilor! Asta pentru că, în ultima clipă, au fost membri care și-au retras candidaturile. Este cazul pentru reprezentanții sporturilor olimpice de vară, pentru jocurile sportive de echipă, reprezentanții sporturilor olimpice de iarnă.

Astfel, la reprezentanții sporturilor olimpice de vară au fost aleși Cristinel Romanescu (tenis de masă), Răzvan Pîrcălabu (lupte), Marius Florea (scrimă) și Simona Amânar Tabără (gimnastică) după ce Irina Deleanu (gimnastică ritmică) s-a retras. La reprezentanți ai jocurilor sportive de echipă, Alin Petrache (rugby) a rămas singurul concurent după ce Gheorghe Vișan (volei) și Horia Păun (baschet) s-au retras și ei. Iar la reprezentanții sporturilor olimpice de iarnă, au fost aleși Puiu Gașpar (schi) și Alexandru Hălăucă (hochei) după ce Cornel Gheorghe (patinaj) s-a retras.

Șase pe patru locuri

Singurele semne de întrebare au fost la locurile reprezentând personalitățile sportive, pentru cele patru locuri în Comitetul Executiv candidând șase persoane: Alina Dumitru (judo), Doina Melinte (atletism), Georgeta Andrunache (canotaj), Viorica Susanu Chermeș (canotaj), Laura Badea-Cârlescu (scrimă), Zsolt Gyongyossy (atletism). În urma numărării voturilor, Viorica Susanu și Zsolt Gyongyossy au fost eliminați.

Membrii Comitetului Executiv al COSR pe următorii patru ani

Mihai Covaliu președinte
Camelia Potec vicepreședinte
Elisabeta Lipă vicepreședinte
Alexandru Dedu vicepreședinte
Octavian Morariu membru CIO pentru România
Cristinel Romanescu reprezentant al sporturilor olimpice de vară
Răzvan Pârcălabu reprezentant al sporturilor olimpice de vară
Marius Florea reprezentant al sporturilor olimpice de vară
Simona Amânar Tabără reprezentant al sporturilor olimpice de vară
Alin Petrache reprezentant al jocurilor sportive de echipă
Puiu Gașpar reprezentant al sporturilor olimpice de iarnă
Alexandru Hălăucă reprezentant al sporturilor olimpice de iarnă
Alina Dumitru personalități ale vieții sportive
Doina Melinte personalități ale vieții sportive
Georgeta Andrunache personalități ale vieții sportive
Laura Badea personalități ale vieții sportive
Valentin Amato Zaharia reprezentant al sporturilor neolimpice
Cristina Vărzaru președintele Comisiei Sportivilor

EXCLUSIV Patru cazuri de COVID la echipa de baschet a clubului Steaua

ROLAND GARROS 2020. Rezultate calificări: două jucătoare din România au avansat în turul III, alte două au fost eliminate » Meciul Gabrielei Ruse, întrerupt din cauza ploii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
485809194904413
Costel Tudor  •  24 Septembrie 2020, 17:54

Ne miram ca sportul românesc a ajuns atât de jos , pai nu va supărați , cu indivizi de nivelul Alinei Dumitru , vom avea performante și mai proaste !!! Ca sa faci parte din conducerea unui ademenea FOR , NU este suficient sa fi obținut o medalie olimpică !

ceaiuri
ceaiuri  •  24 Septembrie 2020, 16:45

umbra politica bantuie si in COSR...toti alesii se pare ca deja se stiau(omul si..scaunul)daca aveam olimpiada poate cex-ul arata altfel(introducerea e de tot rasul...)

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close