SPORTURI  »  ALTELE  »  SALĂ POLIVALENTĂ

EXCLUSIV S-a rezolvat, nu se face! Nicușor Dan promitea în campanie o nouă Sală Polivalentă în București. Acum anunță: „Nu avem bani!”

Nicușor Dan, actualul primar general al Bucureștiului, a anunțat că municipalitatea nu dispune de fondurile necesare pentru construirea unei noi săli polivalente.
Nicușor Dan, actualul primar general al Bucureștiului, a anunțat că municipalitatea nu dispune de fondurile necesare pentru construirea unei noi săli polivalente.

Articol de , - Publicat luni, 09 ianuarie 2023 07:19 / Actualizat luni, 09 ianuarie 2023 17:50

Într-o discuție informală, asumată public, Nicușor Dan, actualul primar general al Bucureștiului, a anunțat că municipalitatea nu dispune de fondurile necesare pentru construirea unei noi săli polivalente. Edilul-șef speră să obțină ajutor de la oameni de afaceri sau de la companii private pentru acest vis al bucureștenilor. Mai mult, el e convins că nu o să primească niciodată finanțare pentru un astfel de proiect de anvergură din partea Companiei Naționale de Investiții.

Sorin Oprescu promitea în 2013 o sală polivalentă cu 12.000 de locuri. De 65 de milioane de euro, ce trebuia inaugurată la sfârşitul anului 2015. Nu s-a întâmplat nimic!

Gabriela Firea a anunțat și ea, în 2019, o sală polivalentă. Construită cu 138 de milioane de euro ce va fi gata în 2022, cu 20.300 de locuri. Nimic și de această dată.

Nicușor Dan și-a făcut campanie cu o sală nouă

După două promisiuni, a venit Nicușor Dan. Aflat în plină campanie electorală, viitorul primar general se lăuda că „vom construi împreună cu echipa PNL și USR PLUS o nouă sală polivalentă în București, la standarde europene, pentru evenimente culturale și sportive de anvergură”.

Peste câteva luni, primarul își schimba declarațiile din programul de campanie, spunând că „promisiunea de nouă sală polivalentă toată lumea a făcut-o, dar nu sunt bani”.

S-a rezolvat, nu se face! Nicușor Dan promitea în campanie o nouă Sală Polivalentă în București. Acum anunță: „Nu avem bani!”
Nicușor Dan (53 de ani) vrea să candideze în 2024 pentru un nou mandat de primar // FOTO: Facebook

Nicușor Dan: „O polivalentă nu e rentabilă”

Ceea ce susține și în prezent! La mai bine de doi ani de la preluarea scaunului de primar general. Într-o discuție informală, asumată public, Nicușor Dan a spus: „Nu avem bani de o sală polivalentă la București. În primul rând, costă foarte mult și nu avem acești bani. Apoi, nu este rentabilă! Uitați-vă la stadioane. În al doilea rând, nu o putem face niciodată cu bani doar din fondurile Primăriei”.

Nicușor Dan cere ajutor pentru o nouă Sală Polivalentă: „Îl așteptăm să ne ajute inclusiv pe domnul Țiriac”

Întrebat de ce nu apelează la Compania Națională de Investiții pentru o finanțare, Nicușor Dan a răspuns scurt: „Pentru că acolo se acordă finanțarea doar politic”.

Dar ideea asocierii cu un privat îi surâde: „Îi așteptăm să ne ajute. Inclusiv pe domnul Țiriac. Nu am vorbit niciodată cu dumnealui, dar dacă e dispus să acorde sprijin financiar îl așteptăm să discutăm”.

Sala Polivalentă nu se face lângă Arena Națională

Dacă Oprescu și Firea visau la sala polivalentă în apropierea Arenei Naționale, actualul primar general nu e de acord cu acest plan. 

„În niciun caz nu o să fie în acea zonă! Este extrem de aglomerată în acest moment. Ar însemna o mărire a traficului din zonă și nu se dorește acest lucru. Avem alte zece variante în plan, pe care le-am studiat, dar așa cum spuneam, momentan nu există bani pentru un astfel de proiect”.

Actuala polivalentă, veche de 50 de ani!

Pe 10 august 1974 a fost inaugurat „Palatul Sporturilor și Culturii din București”. Ce scria presa vremii? 

Durata normală a unei asemenea construcții este de 30 de luni, dar ea a fost redusă la 8 luni! Lucrul în schimburi de zi și de noapte, soluții tehnico-organizatorice originale în proiectare și execuție, rolul mobilizator și organizator al comitetului municipal de partid, care s-a concretizat și prin mii de ore de muncă patriotică prestate de tineretul Bucureștilor.

O acțiune cu pronunțat caracter tehnic a devenit, spre beneficiul operativității, prin înalta călire la răspundere cetățenească, o acțiune politică în masă”, se scria în Sportul. În zilele de vârf ale ridicării sălii, pe șantier erau peste 2.500 de muncitori! Actuala sală a fost renovată de două ori, în 2008 și 2011.

La machete suntem campioni mondiali

Pe siteul oficial al Trustului de Clădiri Metropolitane București, prima știre este proiectul unei noi polivalente în București! Doar proiectul, altfel nu există de ani buni. 

S-a rezolvat, nu se face! Nicușor Dan promitea în campanie o nouă Sală Polivalentă în București. Acum anunță: „Nu avem bani!”
Proiectul noii polivalente din București, pe site-ul oficial al Trustului de Clădiri Metropolitane

„Numărul total de locuri este de circa 19.980. Numărul locurilor în tribune fiind de 15.000 la care se mai adaugă 4.980 locuri pe teren, în cazul desfășurării concertelor”, „Respectarea cerințelor federațiilor naționale sportive în vederea organizării de competiții naționale și internaționale de nivel Liga Campionilor și Jocuri Olimpice pentru haltere, lupte, judo, tenis de masă, handbal, volei, baschet, gimnastică, tenis de câmp, scrimă”. Acestea sunt câteva dintre descrierile de pe site.

S-a rezolvat, nu se face! Nicușor Dan promitea în campanie o nouă Sală Polivalentă în București. Acum anunță: „Nu avem bani!”
Așa arăta sala polivalentă propusă de Sorin Oprescu
S-a rezolvat, nu se face! Nicușor Dan promitea în campanie o nouă Sală Polivalentă în București. Acum anunță: „Nu avem bani!”
Gabriela Firea a venit cu o altă machetă

Ion Țiriac și face propriul complex în Otopeni

Ion Țiriac a dezvăluit că e gata să investească 150 de milioane de euro într-o sală polivalentă, o arenă de tenis, de câte 7.000 de locuri, și alte 30 de terenuri de tenis într-o academie de top din Otopeni. 

„Fundația mea mi-a dat până la 150 de milioane de euro să fac un centru la Otopeni. Când am aprobările și tot ce este nevoie, vi-l pun pe masă! Terenul e al meu. Nu mă interesează mai mari de 6.000-7.000 de locuri. Eu lucrez la o altă dimensiune, vreau s-o fac și să rămână. Banii îi am, mai ales după ce-am vândut și turneul de la Madrid. Eu fac în Otopeni. Deci totul va fi gata în 2024”, spunea Țiriac în martie 2022 la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.

La Brașov se face sală cu 72 de milioane de euro!

După ani de zile de promisiuni și doi primari schimbați, brașovenii vor avea parte de o sală polivalentă. Actele au fost semnate, utilajele și muncitorii au intrat pe șantier chiar înainte de Crăciun! Noua Polivalentă din Brașov va avea o capacitate de 10.075 de locuri, iar în cadrul complexului va fi şi o sală secundară de antrenament cu 1.158 de locuri. 

S-a rezolvat, nu se face! Nicușor Dan promitea în campanie o nouă Sală Polivalentă în București. Acum anunță: „Nu avem bani!”
Așa va arăta sala din Brașov

Complexul va dispune inclusiv de spaţii comerciale, o zonă de promenadă, dar și o parcare subterană. Valoarea lucrărilor este de 356,7 milioane de lei, adică 72 de milioane de euro, din care cea mai mare parte este acoperită de CNI, iar Primăria Brașov suportă 3,5% din cheltuieli.

Piteștiul, ultimul oraș cu sală nouă

Pe 8 decembrie a avut loc inaugurarea noii Săli Polivalente de la Pitești și are o capacitate maximă de 5.890 de locuri. Poate fi folosită pentru meciuri de handbal, baschet și volei, dar ar putea organiza și alte evenimente. Arena a costat 102,04 milioane de lei, plătiți din banii CNI. Aceasta cuprinde 6 vestiare pentru sportivi, două vestiare pentru arbitri, două zone de antrenament și încălzire dotate cu aparate de fitness și forță, zonă de saună și bazine cu apă, zonă de prim ajutor și cabinet medical, precum și zona de teste doping.

S-a rezolvat, nu se face! Nicușor Dan promitea în campanie o nouă Sală Polivalentă în București. Acum anunță: „Nu avem bani!”
Noua sală polivalentă din Pitești

Oradea are din o sală cu 7.000 de locuri

Sala Polivalentă Oradea Arena a fost inaugurată pe 20 aprilie 2022. Aici se pot organiza evenimente sportive, spectacole, concerte, concursuri de dans, expoziții și multe altele. Arena conține de două săli de joc și dispune de facilități ultramoderne. 

De asemenea, este dotată cu mai multe săli de conferințe, de diferite dimensiuni, menite să acopere o gamă largă de necesități sau cerințe. Polivalenta poate găzdui peste 5.300 spectatori la meciurile de baschet și handbal. De asemenea, la capacitate maximă, poate primi peste 7.000 de oameni la spectacole.

S-a rezolvat, nu se face! Nicușor Dan promitea în campanie o nouă Sală Polivalentă în București. Acum anunță: „Nu avem bani!”
Sala modernă din Oradea

Citește și: 

Fostul star al lui Real Madrid a fost ultras la Polivalentă! » Dat pe spate de rapidiști: „Am văzut multe la viața mea, dar nu se compară!”

Adversarele româncelor în calificările de la Australian Open » Când se joacă meciurile + avem un reprezentant și la masculin

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (33)
alex0220
alex0220  •  10 Ianuarie 2023, 14:02

E buna o polivalenta, in caz ca vine un cutremur si se darama toate cladirile alea cu bulina rosie, sa aibe statul unde sa cazeze supravietuitorii.

concret
concret  •  10 Ianuarie 2023, 10:40

La cate zeci de milioane de euro s-au consumat pe sutele de kilometri de borduri din Bucuresti, se puteau face vreo 3 sali polivalente, nu una singura. Dar acest popor isi merita soarta, fiind indobitocit si furat la nesfarsit de o clasa politica pe care el singur o alege.

RazvannClaudiu
RazvannClaudiu  •  10 Ianuarie 2023, 09:29

Bucurestiul are alte prioritati si urgente acum decat sa arunce zeci de milioane de euro pentru o sala care sa o foloseasca cateva sute de sportivi . Dupa ce se vor fi rezolvat si platit datoriile lasate de primarul anterior , dupa ce problema termoficarii si a traficului se vor fi rezolvat sau dupa ce spitalele , cresele , gradinitele , scolile ,etc... vor fi aduse la standarte decente , abia atunci trebuie sa discutam despre tichia de margaritar . Dar nu-i bai . Vor veni alegerile , se vor imparti iar sacose cu zahar si ulei , iar pomanagii vor vota iar pe sarma-n windows .

Vezi toate comentariile (33)
Comentează