SPORTURI  »  ALTELE  »  REVENIRE

Se întoarce la scrimă » Simona Gherman revine în competiţiile oficiale după ce a devenit mamă

Ultima competiție de anvergură la care Simona participat au fost Jocurile Olimpice de la Londra // Foto: Raed Krishan
Ultima competiție de anvergură la care Simona participat au fost Jocurile Olimpice de la Londra // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 17 aprilie 2014 00:00 / Actualizat joi, 17 aprilie 2014 01:18

Spadasina Simona Gherman, multipla campioană mondială şi europeană, revine în competiţiile oficiale, după ce în luna decembrie a născut o fetiţă.

A stat departe de sală 21 de luni, dar din luna aprilie s-a întors la antrenamente, iar la începutul lui mai va participa deja la prima competiţie. "O să o iau uşor, mai întîi voi trage la campionatele naţionale, apoi la cele două etape de Cupă Mondială care au mai rămas din acest sezon. Şi, în funcţie de rezultate, vedem dacă merg la Europene sau Mondiale. Eu oricum am zis de la început că nu iau decît o pauză", a spus Simona Gherman, s-a retras după JO 2012.

În cele 21 de luni în care nu s-a atins de armă, Simona a devenit mamă, născînd în luna decembrie a lui 2013 o fetiţă pe nume Ioana Teodora. Ce o mai motivează pe Simona Gherman la 29 de ani?

"După eşecul de acolo, nici nu vreau să mai rostesc numele oraşului în care s-au desfăşurat Jocurile Olimpice, mi-am zis că lucrurile nu pot rămîne aşa şi trebuie să ne luăm revanşa la Rio". La JO 2012, Simona s-a clasat pe locul şase la individual şi pe acelaşi loc cu echipa, o competiţie în care româncele porneau ca favorite.

"La primul antrenament eu îmi doream multe, dar m-am înfrînat, trebuie să o iau uşor. Am revenit destul de repede la forma fizică la care eram înainte, mai am de lucrat la precizie pentru că după o pauză de aproape doi ani se simte", a mai spus Simona.

Simona Gherman
- Născută pe 12 aprilie 1985

Palmares
- Campionate Mondiale: aur cu echipa în 2010, 2011
- Campionate Europene:  aur în 2012 la individual; aur cu echipa în 2008, 2009, 2011 şi 1 argint cu echipa în 2012

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează