SPORTURI  »  ALTELE  »  SCHI ALPIN

Sezon de vis » Mikaela Shiffrin a cucerit Marele Glob de Cristal în proba de slalom

Mikaela Shiffrin ridică primul Glob de Cristal al carierei // Foto: Reuters
Mikaela Shiffrin ridică primul Glob de Cristal al carierei // Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 17 martie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 16 martie 2013 21:03

Americanca Mikaela Shiffrin a reuşit, ieri, să cucerească Globul de Cristal în proba de slalom. Puştoaica de 18 ani a devenit şi campioană mondială în această probă în 2013.

Mikaela Shiffrin e o adolescentă fericită şi împlinită. După titlul mondial reuşit în luna februarie, americanca a făcut din nou senzaţie cîştigînd Globul de Cristal în proba de slalom, depăşind-o într-un mod dezinvolt pe slovena Tina Maze, cea care a luat Marele Glob de Cristal. Aceste distincţii se acordă în funcţie de punctele obţinute de-a lungul întregului sezon.

Ieri, la Lenzerheide, după prima manşă Shiffrin era a patra, în timp ce Maze era prima. În a doua manşă, americanca a fost mai bună, mai rapidă şi mai stăpînă pe pîrtie. "Nu credeam că pot să recuperez timpul pierdut în prima parte. Sînt foarte fericită că am reuşit şi că mi-am atins scopurile, deşi încă sînt în căutarea celei mai bune evoluţii", a spus Shiffrin.

Pînă acum, ea se mai impusese în două etape de Cupă Mondială. La final, a fost şi generoasă, adăugînd că jumătate din glob îi aparţine Tinei Maze pentru ce a făcut în acest sezon şi că este idolul ei. Maze a reuşit să se impună per total în acest sezon cu un record de puncte.

Cu Lyndsey Vonn absentă din cauza unei accidentări, americanii şi-au găsit o nouă favorită. Shiffrin se întoarce luni în America şi va fi invitată la emisiunea lui David Letterman. Iar în vară va absolvi liceul.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
ienasoiu
ienasoiu  •  17 Martie 2013, 23:27

Felicitări totuşi pentru preocupare.Mai scrie...

ienasoiu
ienasoiu  •  17 Martie 2013, 23:26

Marele Glob de Cristal în proba de slalom(!?) 1. Nu există aşa ceva. 2. Corect ar fi fost scris "Glob de cristal".

Vezi toate comentariile (2)
Comentează