SPORTURI  »  ALTELE  »  VISUL ENGLEZ

She loves UK! » Otilia Bădescu trăieşte o nouă viaţă: antrenează lotul național U16 al Marii Britanii

Ionuţ şi Otlia i-au avut naşi pe Laura Badea Cîrlescu, fosta campioană olimpică la scrimă, şi soţul acesteia, Adrian Cîrlescu +2   FOTO
Ionuţ şi Otlia i-au avut naşi pe Laura Badea Cîrlescu, fosta campioană olimpică la scrimă, şi soţul acesteia, Adrian Cîrlescu

Articol de - Publicat vineri, 05 iunie 2015 00:00

Fosta campioană europeană la tenis de masă şi-a găsit alesul inimii la Londra. L-a urmat şi de o lună antrenează lotul naţional Under 16 al Marii Britanii.

De ceva timp, e mai linişte la etajul întîi al clădirii în care funţionează de cînd lumea şi pămîntul Ministerul Tineretului şi Sportului. În ecoul culoarului unde se află cabinetul unu şi doi a dispărut zgomotul ritmic şi hotărît al unor tocuri-cui ce loveau în cimentul gri al podelei. Şi nu se mai vede nici silueta blondă şi mereu zîmbitoare care-l făcea.

După 10 ani de lucru la birou, Otilia Bădescu a plecat. A plecat nu numai din clădire, ci şi din Bucureşti, mai mult, din ţară. "Otilia s-a măritat şi şi-a găsit şi un job adevărat în Marea Britanie", explică secretarul de stat Carmen Tocală absenţa celei care în ultimii trei ani i-a fost consilieră şi care i-a devenit între timp şi prietenă. "În urmă cu două săptămîni a avut şi nunta. A făcut-o aici şi cred că mai e în ţară", adaugă demnitarul înalt de 1,85 metri.

Jobul mult visat

Otilia răspunde imediat la apelul pe mobil.

- Felicitări, Otilia! Să fie într-un ceas bun!
- Mulţumesc.

- Ce faci. Eşti în luna de miere?
- Da, mai avem amîndoi cîteva zile libere şi apoi ne întoarcem la muncă...

- Atîtea schimbări în viaţa ta într-un timp relativ scurt...
- Da. Nici mie nu-mi vine să cred că în mai puţin de un an am cunoscut un om extraordinar, ne-am căsătorit, l-am urmat în Anglia, unde mi-am găsit jobul mult visat. Acela de antrenoare de tenis de masă.

Nevoia de schimbare

Multipla campioană europeană oferă chiar ea reperele aventurii în formă continuată pe care o trăieşte de un an de zile. În 2014, prin intermediul unei prietene, l-a cunoscut pe Ionuţ Bogoslov, care lucra de doi ani la Londra ca asistent medical. S-au împrietenit, cînd venea el în ţară, cînd mergea ea în Marea Britanie.

"Cînd relaţia s-a aşezat, am stat de vorbă să vedem care către cine vine. Nu-mi era uşor să plec din MTS după zece ani de muncă aici, dar ştiam în sufletul meu că pot să mă despart de birou dacă mă apuc de antrenorat, meseria după care mi-a tînjit mereu inima. Mi-am spus că nu mai sînt copil, am 44 ani, şi am nevoie de o schimbare radicală", mărturiseşte Otilia.

Cununia la Londra. Nunta în Voluntari

În noiembrie 2014, s-a cununat civil la Londra, moment în care a aplicat pentru un post de head-coach la Academia din Bristol. "Am avut noroc pentru că interviul l-am susţinut în faţa unui fost antrenor de tenis de masă care a apreciat CV-ul meu. Iar de două luni am devenit antrenorul lotului naţional de cadeţi a Marii Britanii", explică românca. A participat deja cu elevii săi la două competiţii.

Otilia descrie şi cum e noul loc de muncă. "Aici nu au pretenţia de rezultate mari şi imediate. Toţi colegii mei sînt britanici get-beget şi mi-au spus că sportul e pus pe picior de egalitate cu educaţia. Nimeni nu cere să sacrifice educaţia în beneficiul sportului sau invers.

"Îmi place foarte mult să antrenez. Așteptam de mult acest moment. Am acumulat experiență de la tehnicienii români cu care am lucrat, dar și în Japonia. Este puțin diferit faţă de ce făceam eu ca jucătoare. Eu am avut un stil de joc bazat pe contre și pe capace, iar acum trebuie să-i învăț pe băieți să dea topspin."

5 miniştri în 10 ani

Îi e dor de ţară? De colegii de la minister? "Normal că da. Practic, un sfert din viaţă l-am petrecut alături de oamenii din MTS!", spune campioana europeană la simplu din 2003. Primul ei şef a fost Florian Gheorghe, care a condus Agenţia Naţională pentru Sport în perioada 2005-2007.

Apoi a făcut parte din cabinetul preşedintelui Octavian Belu şi a rămas consilierul acestuia şi cînd a fost reînfiinţat MTS, iar ministru a fost numită Monica Iacob- Ridzi, iar antrenorul de gimnastică a devenit secretar de stat pe probleme de sport.

Cînd a demisionat Ridzi şi Belu a plecat, a fost cooptată în echipa Sorinei Plăcintă. Apoi în cea a Doinei Melinte şi, ultima pe listă, a secretarului de stat Carmen Tocală, la cabinetul căreia a stat trei ani, pînă cînd a plecat  în Marea Britanie.

În zece ani a schimbat 5 miniştri şi secretari de stat. "Nu pot să spun că mi-a fost bine cu unii şi rău cu alţii. De la toţi am învăţat ceva, dar cel mai mult m-am apropiat de Carmen Tocală."

Pe 16 mai a avut loc nunta, în ţară, la Voluntari. I-au fost alături toate prietenele şi familia. "Nu ştiu cînd o să-i mai văd pe toţi adunaţi. Acum viaţa mea continuă peste mări şi ţări. O schimbare căreia îi fac faţă cu bine pentru că am alături omul pe care-l iubesc şi care mă susţine. Şi fac şi ceea ce-mi place!", încheie fericită Otilia, care pare că trăieşte o lună de miere prelungită. 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
1086869841329545
Razvan Banciu  •  05 Iunie 2015, 11:52

bravo ei. baftă multă în continuare!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close