SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ

„Tricolorii” tulbură apele! Patru bărci ale României au avansat în finale și alte cinci în semifinale la CE de la Munchen

Ancuța Bodnar și Simona Radiș au câștigat ieri detașat seria/ FOTO EPA-Agerpres
Ancuța Bodnar și Simona Radiș au câștigat ieri detașat seria/ FOTO EPA-Agerpres

Articol de - Publicat vineri, 12 august 2022 11:27 / Actualizat vineri, 12 august 2022 11:27

În prima zi a întrecerilor continentale de la Munchen, patru bărci ale României au avansat în finale și alte cinci în semifinale. Medaliile se acordă în weekend.

Apele pistei de la Oberschleissheim, la 13 kilometri de Munchen, s-au agitat ieri odată cu primele curse ale CE, cele din seriile de calificare. În proba de dublu rame feminin, Ioana Vrînceanu și Denisa Tîlvescu au câștigat seria a doua în 7:46.57, cu un avans de aproape 5 secunde în fața bărcii Croației, ambele echipaje avansând direct în finală. 

Proba similară masculină, cu mai mulți participanți, a avut trei curse preliminare, Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan impunându-se în prima, 7:02.62, cu 9,54 secunde înaintea Spaniei. Bărcile clasate pe locurile 1-3 în fiecare serie s-au calificat pentru semifinalele programate astăzi.

David Popovici, RECORD EUROPEAN în semifinala probei de 100 de metri liber de la CE! Rezultatele complete ale românilor
CE DE ÎNOT
David Popovici, RECORD EUROPEAN în semifinala probei de 100 de metri liber de la CE! Rezultatele complete ale românilor

„Tricolorii” tulbură apele

La dublu vâsle feminin, campioanele olimpice Ancuța Bodnar și Simona Radiș au dominat întrecerea în seria a treia, 7:26.23, cu 13,26 secunde în fața echipajului Marii Britanii. Câștigătoarele Cupei Mondiale, olandezele Roos de Jong și Laila Youssifou, au sosit în frunte în seria a doua. Și aici, primele trei clasate din cele trei curse merg în semifinale. Aceeași situație în proba masculină de dublu vâsle, în care Andrei Cornea și Cristian Cojocaru au venit pe locul 3 în seria 1.

Barca fetelor de 4 rame, Mădălina Bereș, Iuliana Buhuș, Magdalena Rusu, Amalia Bereș, a încheiat pe poziția a doua prima cursă, în 7:18.22, cu 6,27 secunde în urma Marii Britanii. Ambele echipaje merg direct în finală. La masculin, Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu, toți medaliați cu argint olimpic la Tokyo 2020, și Florin Lehaci, au trecut linia de sosire pe 2 în prima serie și vor trage în recalificări, doar câștigătorii avansând direct în finală.

La 4 vâsle feminin, barca României – Emanuela Ciotău, Cristina Drugă, Iulia Bălăucă, Patricia Cireș - a încheiat pe locul 4, ultimul, seria a doua și va concura în recalificări. În proba masculină, Mihai Chiruță, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu și Marian Enache au câștigat seria 1 în 6:18.46, cu 5,41 secunde în fața Cehiei, primele trei echipaje din cele trei curse de calificare urcând în semifinale.

Simona Halep, de neatins la Toronto! O bate pentru a 4-a oară pe Gauff și se califică în semifinale
WTA TORONTO
Simona Halep, de neatins la Toronto! O bate pentru a 4-a oară pe Gauff și se califică în semifinale

Puternice în proba regină

În proba de 8 plus 1 feminin, echipajul tricolor format din Magdalena Rusu, Iuliana Buhuș, Ancuța Bodnar, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și cârmaciul Adrian Munteanu a câștigat seria 1 cu 1,44 secunde înaintea Marii Britanii, calificându-se direct în finală. 

La masculin s-a disputat ieri o cursă preliminară pentru stabilirea locurilor pe culoare în finală, iar barca României a sosit a treia, după Marea Britanie și Germania.

VIDEO. Cum caracterizează campioanele olimpice Ancuța Bodnar și Simona Radiș anul 2021

Citește și:

Cinci români au concurat în ziua a doua a Campionatelor Europene de la Roma » Popovici, cel mai rapid în serii la 100 de metri liber, cu record al competiției!

Rezultate mixte pentru România la CE de gimnastică artistică » Finală ratată pe echipe, dar punctaje bune pentru debutanta Ana Maria Bărbosu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
mateisn
mateisn  •  12 August 2022, 12:13

Sunt transmise pe vreun post TV din Ro aceste campionate?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează