SPORTURI  »  ALTELE  »  RALIUL TRANSILVANIEI

Simone Tempestini, în linie dreaptă spre un record istoric! Se apropie rapid de Titi Aur

Articol de GSP - Publicat luni, 28 septembrie 2020 14:25 / Actualizat luni, 28 septembrie 2020 14:28

Simone Tempestini a devenit campion național absolut de raliuri pentru a cincea oară în ultimii șase ani și este la numai trei lungimi în urma legendarului Titi Aur. La numai 26 de ani, pilotul născut în Italia și stabilit în România de 12 ani, și-a asigurat titlul în acest weekend, chiar acasă, la Raliul Transilvaniei, organizat la Cluj Napoca.

Simone a debutat în raliuri în 2010, când avea doar 16 ani, iar primul titlu l-a cucerit în 2015, la numai 21 de ani, când l-a avut copilot pe experimentatul Dorin Pulpea. De altfel, performanța sa de atunci rămâne unică, fiind cel mai tânăr campion național de raliuri din istoria României.

Astfel, pe lângă cele cucerite în 2015 și anul acesta, Tempestini mai are în palmares titlurile din 2016, 2018 și 2019. La ultimele 3, când a câștigat 14 din cele 18 raliuri interne, a făcut echipă cu Sergiu Itu, tot la 26 de ani, cel care îi este copilot și în etapele internaționale.

Tempestini, pe urmele lui Titi Aur

Într-un top all time al Campionatului Național de Raliuri Betano, Titi Aur conduce cu 8 titluri, fiind urmat de regretatul Ludovic Balint (7) și Tempestini jr cu 5. Dintre cei în activitate, doar Dan Gîrtofan și Bogdan Marișca se pot lăuda cu câte două trofee de acest fel. Titi Aur cucerea primul său titlu absolut pe plan intern la 32 de ani.

În total, 85 de echipaje au participat la ediția din acest an a Raliului Transilvaniei, care a contat și pentru runda internațională din calendarul Tour European Rally.

Citește și:

Revenire spectaculoasă pentru Tempestini la trei săptămâni după accidentul teribil de la Iași. Poate deveni campion în weekend

Gest fantastic în timpul cursei: de ce și-a lăsat rivalul să treacă în față

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează