SPORTURI  »  ALTELE  »  JO 2024

Singura națională a României care speră la Jocurile Olimpice: „Avem biletele pe masă”

FOTO: Facebook @FederatiaRomanadePolo
FOTO: Facebook @FederatiaRomanadePolo

Articol de - Publicat joi, 18 ianuarie 2024 15:57 / Actualizat joi, 18 ianuarie 2024 16:05

Alexandru Matei, președintele Federației Române de Polo, speră ca naționala pregătită de Bogdan Rath să obțină biletele pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Ar fi singurul sport de echipă care ar reprezenta România.

Naționala de polo masculin a României a încheiat pe locul 8 Campionatul European și s-a calificat la Mondialul programat între 5 și 17 februarie la Doha.

Simona Halep revine pe teren! Primul meci în fața fanilor după 663 de zile » Anunțul oficial a venit astăzi
HALEP REVINE
Simona Halep revine pe teren! Primul meci în fața fanilor după 663 de zile » Anunțul oficial a venit astăzi

Competiția oferă 4 tichete pentru Jocurile Olimpice, iar Alexandru matei speră ca „tricolorii” să obțină unul dintre ele.

Naționala de polo visează la Jocurile Olimpice: „Acum avem biletele pe masă!”

„Obiectivul la European a fost realizat, suntem fericiţi, acum urmează pasul mai greu, participarea la Campionatul Mondial. Pentru că la European ne-am calificat la Campionatul Mondial şi ne-am păstrat intacte şansele de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris. Şi vreau să subliniez că nu mergem la Campionatul Mondial de la Doha doar pentru a face o figură frumoasă. 

Nu, noi mergem acolo să dăm absolut tot ceea ce putem pentru a ne califica. Ne dorim foarte mult să ajungem la Paris, băieţii au înţeles anvergura competiţiei de la Doha, deşi nu au mai fost de mult la un asemenea nivel. Acum avem biletele pentru Jocurile Olimpice pe masă. Nu depinde decât de noi să le luăm.

Referitor la şanse, pot spune că această calificare la Jocurile Olimpice este fezabilă. E clar că va fi foarte, foarte dificil. La Doha va fi mult mai greu decât la European, însă sunt 4 bilete pentru Paris care sunt pe masă. 

Având în vedere că mai sunt echipe care sunt deja calificate la JO, e posibil ca şi locul 8 sau chiar locul 9 la Mondial să prindă biletul pentru Paris. Jucătorii ştiu asta, trag tare la fiecare antrenament şi sper să ne întoarcem de la Doha fericiţi", a precizat Alexandru Matei, potrivit Agerpres

Singura națională a României care speră la Jocurile Olimpice: „Avem biletele pe masă”
Alexandru Matei, în centrul imaginii

Calcule pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris

La Campionatul Mondial de la Doha participă 16 echipe. România a fost distribuită în grupa D și le va avea adversare pe Kazahstan, Italia și Ungaria.

Turneul final mondial oferă 4 bilete pentru Jocurile Olimpice. Dintre naționalele ce vin la Doha, 8 sunt deja calificate la Paris: Franța, Ungaria, Grecia, Japonia, Statele Unite ale Americii, Spania, Africa de Sud și Australia.

Dacă reprezentativele enumerate vor termina între primele 4, se va elibera un loc pentru următoarea națională din clasament. 

  • Exemplu: dacă Franța, Ungaria, Grecia, Japonia, Statele Unite ale Americii, Spania, Africa de Sud și Australia încheie pe primele 8 locuri la Campionatul Mondial, inclusiv naționala de pe locul 12 obține biletul pentru Jocurile Olimpice. 

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Emanuel Gyenes este în top 10, cu două etape înainte de finalul ediției 2024 a Raliului Dakar

Victorie colosală în Eurocup! U-BT a revenit de la -18, a câștigat și e sigură măcar de optimi!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
Otago
Otago  •  19 Ianuarie 2024, 08:54

Si daca astrele nu ies asa cum am scris in mesajul anterior, putin probabil de altfel, celelalte echipe necalificate la Paris, precum Brazilia sau China, care din punct de vedere valoric sunt sub echipa Romaniei, pot incurca aceste calcule. In aceste conditii, clasamentul Federatiei Internationale va decide cine merge la Jocurile Olimpice, adica tot Serbia, Italia, Croatia si Muntenegru, situate in aceasta ordine, intre locurile 4 si 7, Romania fiind departe, pe locul 17, dupa tari ca Georgia sau Germania. Doar daca ar ajunge intre primele patru echipe la acest Campionatul Mondial s-ar califica, insa acest lucru pare o utopie in momentul de fata.

Otago
Otago  •  19 Ianuarie 2024, 08:42

Calificarea Romaniei la Jocurile Olimpice pare greu de realizat intrucat trebuie sa elimine in faza urmatoare, adica in play-offul pentru sferturi, in cazul usor de intuit ca va castiga meciul cu Kazahstan, deci vor obtine locul trei in grupa, dupa Italia si Ungaria, echipe ce nu pot fi batute de Romania in acest moment, una dintre urmatoarele echipe: Serbia, Muntenegru sau Statele Unite. Daca primele doua echipe tocmai au castigat in fata Romaniei la campionatul european recent incheiat la scoruri destul de severe, o surpriza imensa precum eliminarea altor echipe de calibru precum Croatia sau Italia, locurile doi respectiv trei la Europenele incheiate saptamana trecuta, ar "ajuta" la calificarea Romaniei la Jocurile Olimpice. Practic, favoritele la calificare sunt tocmai echipele nationale amintite anterior, mai putin Statele Unite care sunt deja calificate la turneul olimpic. Nu trebuie omis si cazul in care Romania ar evolua contra Statelor Unite, unde ar avea sanse de a ajunge in sferturi, insa cum SUA au pierdut doar la un gol in fata Ungariei in play-offul CM anterior, meciul ar fi greu, dar nu imposibil. Intrucat Serbia, Muntengru si Italia sunt in partea de jos a tabloului, si automat una dintre acestea ar fi eliminate, ar face loc astfel Romaniei doar daca una dintre cele trei echipe amintite anterior ar iesi pe un loc inferior Romaniei in urma barajului pentru locurile 5-8 sau 9-12, Australia putand avea un rol destul de important in aceasta batalie pentru

neacaisa
neacaisa  •  19 Ianuarie 2024, 03:26

E bine ca suntem inca in cursa dar sansele sunt f mici. pt cele 4 locuri favoritele clare sunt italia, croatia, serbia, muntenegru. In cazul in care invingem la mondial doar kazahstan (cazul cel mai probabil), ar urma o imperechere cu serbia/muntenegru/statele unite, apoi depindem mult de jocul rezultatelor. Cel mai probabil, locurile de calificare se vor extinde macar pana la 9-10

Vezi toate comentariile (3)
Comentează