SPORTURI  »  ALTELE  »  SPADĂ

Spadasinele şi-au luat măşti colorate » Viaţa în roşu, galben şi albastru

Scrimerele care vor concura la Jocurile Olimpice de la Londra au măşti colorate.
Scrimerele care vor concura la Jocurile Olimpice de la Londra au măşti colorate.

Articol de - Publicat miercuri, 07 martie 2012 00:00 / Actualizat marti, 06 martie 2012 20:26

Scrimă. Ana Maria Brînză, Simona Gherman, Anca Măroiu şi Loredana Dinu ar putea concura la Jocurile Olimpice de la Londra avînd tricolorul pe măşti.

Ana, Simona, Anca şi Loredana şi-au schimbat look-ul de pe planşă. Cele patru campioane mondiale au primit un nou set de echipament. Pantaloni albi, tunică albă şi măşti colorate. "M-am gîndit că ar fi frumos să tragem la echipe cu măşti care să formeze tricolorul. Furnizorul nostru de echipament, PBT, a colorat măştile în roşu, galben, albastru, verde şi alb, aşa că ne-a fost uşor să alegem", a spus Loredana Dinu. Ea a încercat să le convingă pe colegele sale şi a reuşit.

Totuşi s-a ivit o problemă, steagul României are trei culori, iar fetele sînt patru, aşa că trebuia să existe mai mult din una dintre culori. Simona şi-a ales roşu, Anca albastru, Loredana galben, dar a făcut mai apoi schimb cu Ana şi a luat masca albastră. "Nimeni n-a vrut să ia galbenul, aşa că m-am sacrificat eu", a spus vicecampioana olimpică din 2008.

Deocamdată, cele patru spadasine nu au evoluat într-un concurs oficial cu noile măşti, dar vor intra pe planşă cu ele la concursul de Cupă Mondială de la Barcelona care are loc în acest week-end. "M-am antrenat cu ea şi e totul în regulă. Pe interior este neagră, aşa că nu ne deranjează. Chiar am tras cu Anca zilele trecute şi nici măcăr nu mi-am dat seama, eşti atît de concentrat încît nu vezi astfel de detalii", a adăugat Loredana. "Urmăreşti totul, iar capul nu este printre ţinte. La început am ezitat, dar pînă la urmă e totul în regulă", a dăugat Anca.

Dacă la competiţiile organizate de Federaţia Internaţională fetele pot purta măştile colorate, la Jocurile Olimpice nu a fost încă stabilit dacă este posibil acest lucru. "În principiu, cred că da, lucrurile se vor lămuri la finalul lui martie", a spus Ana Pascu, preşedintele FRS, care este şi vicepreşedinte FIS. De acum planşele vor fi mult mai colorate pentru cele patru spadasine.

"Domnul Podeanu mai rîde de mine şi de Anca şi de măştile noastre albastre, zicîndu-ne că sîntem cu capul în nori" (Loredana Dinu)

"De acum adversarele mele or să vadă roşu în faţa ochilor. La început m-am gîndit că ar putea fi posibil să iau mai multe tuşe la mască, dar poate fi în avantajul meu pentru că la mască nu se aprinde întotdeauna" (Simona Gherman)

"În scrimă se spune că acela care vine cu ceva nou cîştigă, sperăm că o să ne iasă treaba asta cu măştile" (Ana Maria Brînză)

"Vom fi singura echipa care poartă astfel de măşti, dar adversarele s-au obişnuit cu noi, sîntem o echipă de «puştoaice» " ( Anca Măroiu)

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
cneius
cneius  •  07 Martie 2012, 09:40

Ar trebui interzis, creeaza un avantaj celui care o poarta

Vezi toate comentariile (1)
Comentează