SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Spadasinele şi-au păstrat titlul mondial » Fete unicat

Simona Alexandru fuge spre
coechipierele sale, Ana Brînză, Anca Măroiu și Loredana Dinu,
după tușa de aur. FOTO Reuters
Simona Alexandru fuge spre coechipierele sale, Ana Brînză, Anca Măroiu și Loredana Dinu, după tușa de aur. FOTO Reuters

Articol de - Publicat luni, 17 octombrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 16 octombrie 2011 23:36

Ana Brînză, Anca Măroiu, Loredana Dinu şi Simona Alexandru au cucerit ieri, din nou, titlul de campioane mondiale, după ce au învins în finală China la tuşa de aur, 27-26

Ana, Loredana, Simona şi Anca, ele sînt campioanele mondiale din trecut, campioanele mondiale din prezent şi, în viitor, poate cele olimpice. Cele patru şi-au apărat ieri titlul cucerit în 2010. L-au recîştigat într-o zi în care spadele lor nu au avut odihnă. O zi în care au trăit la limită. Însă ultima impresie contează întotdeauna. Simona ţipă a victorie şi strînge pumnii, Ana sare, deşi are mîna într-o faşă, urme lăsate de o poloneză, dar şi de ambiţia ei din meciul cu China. Anca şi Loredana ştiu că medalia e a lor. Se urcă toate pe planşă, alături de antrenorul Dan Podeanu, pe a cărui inimă sînt brăzdate toate tuşele din finala mondială, încing o horă de îmbrăţişări.
Momentul în care băteau din picioare şi ţipau "Fetele power praf vă fac pilaf!" e la 27 de tuşe distanţă. Acum, fetele cîntă: "Şi-altă dată, şi-altă dată o s-o facem şi mai, şi mai lată!".

Sînt campioane, europene şi mondiale în 2011. Le lipseşte titlul olimpic pe care au ocazia să-l cîştige la Londra, acolo unde şi-au asigurat prezenţa. Tot ele sînt singurele românce care au reuşit în an preolimpic să aducă un titlu mondial. La capătul unei finale în care tensiunea nu putea fi tăiată nici măcar cu spada.

Tuşă de aur
Simona Alexandru a fost cea care a deschis balul final mondial, cu vicecampiona lumii, Sun Yujie. Cînd au ieşit de pe planşă, România conducea cu 5-4, Anca, încă bîntuită de înfrîngerea din ultimele secunde de la individual, a pierdut runda cu 0-2. Ana, chinuită de durerile de la mîna stîngă, a pierdut şi ea cu 1-4.

Revenirea lor avea să fie una de spus nepoţilor. Simona i-a dat 4-0 lui Anqi Xu, Loredana a învins-o pe campioana mondială Na Li cu 4-3, Ana i-a dat şi ea 4 tuşe lui Xu, care a punctat doar o dată. Apoi, Dinu a fost din nou scut, încheind runda cu 0-0 cu Sun. Ultima rundă avea să aparţină Simonei Alexandru. Secundele potrivnice de la individual păreau să se repete. Ea a condus cu 23-21, cînd mai erau 92 de secunde. Na Li a venit din urmă, a egalat la 23 şi chiar a condus cu 26-25, cu 35 de secunde înainte de final. N-au trecut multe momente şi scorul a devenit 26-26. Şi într-adevăr, ultima tuşă a fost una de aur.

Un aur care a revenit României, un aur pentru care toate fetele au uitat de dureri. A fost o zi de aur, una care a început la 11:30 cu confruntarea din optimi cu Marea Britanie, pe care fetele au cîştigat-o cu 45-23. A urmat la 14:00 întîlnirea din "sferturi", cu Polonia, 37-33. Trei ore mai tîrziu se luptau pentru un loc în finală, cu Germania, de care treceau tot la tuşa de aur. Ana spunea înainte de plecarea spre Catania: "Nu sîntem prietene, dar cînd trebuie sîntem o echipă": Şi ce echipă!

Parcursul fetelor la CM
Optimi de finală: România-Marea Britanie 45-23
Sferturi de finală: România-Polonia 37-33
Semifinale: România-Germania 24-23
Finală: România-China 27-26
Simona Alexandra-Sun Yujie 5-4(5-4)
Anca Măroiu- Na Li 0-2 (5-6)
Loredana Dinu-Xiaojuan Luo 2-3(7-9)
Ana Brînză-Sun Yujie 1-4 (8-13)
Simona Alexandru-Anqi Xu 4-0 (12-13)
Loredana Dinu-Na Li 4-3 (16-16)
Ana Brînză-Anqi Xu 4-1 (20-17)
Loredana Dinu-Sun Yujie 0-0 (20-17)
Simona Alexandru-Na Li 7-9 (27-26)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (34)
dinamo_ct
dinamo_ct  •  17 Octombrie 2011, 22:17

Asteptam prime pe masura realizarilor acestor fete extraordinare! Felicitari fetelor, rusine anticipata guvernantilor, care chiar daca le vor premia nu o vor face pe masura!

profil440
profil440  •  17 Octombrie 2011, 22:14

"Fete unicat"? Bai Roxana Fleosc, tu cand ai facut jurnalismul ai stat la ore numai cu castile cu manele in urechi? Singurul lucru "unicat" din toata povestea asta este mintea ta manelizata (adica prostia). Si vezi ca "sînt" nu se mai scrie asa de pe vremea cand probabil mai erai virgina.

alexiss79
alexiss79  •  17 Octombrie 2011, 20:39
Postat de dogele pe 17 Octombrie 2011, 11:04

proastă zi şi-au ales fetele să câştige o medalie de aur pentru România şi să ni se intoneze imnul, lumea are treabă pe la Tv se uită dacă a supravieţuit şaormaru de Huidu şi-i plâng de milă sau sunt interesaţi de gibonii JIJI, Porumboiu sau Dan Reluare. pe la ora 23 încă pe la antena 3 şi realitatea aflam că ştirea din sport, de pe imensitatea de însemne de pe ecran, că echipa României de scrimă s-a calificat în sferturi. SUNTEM O SOCIETATE EXTREM DE BOLNAVĂ ŞI TARE NE PLACE SĂ STĂM ŞI SĂ PRIVIM. foarte tare declaraţia Anei Brânză, una demnă de un OM care doreşte să lucreze în echipă: "Nu sîntem prietene, dar cînd trebuie sîntem o echipă".

doamne cat adevar si cata realitate trista.... INCREDIBIL CA DINTR-o ASEMENEA SOCIETATE SE POT NASTE ASEMENEA CAMPIOANE.. FELICITARI FETELOR SI LA INCA MULTE MULTE MEDALII !!

Vezi toate comentariile (34)
Comentează