SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATUL NAȚIONAL DE SUPER RALLY

Start pentru sezonul 2021 din Campionatul Național de Super Rally

foto: facebook/Campionatul national de Super Rally
foto: facebook/Campionatul national de Super Rally

Articol de GSP - Publicat vineri, 21 mai 2021 16:41 / Actualizat vineri, 21 mai 2021 16:47

Prima etapă din Campionatul Național de Super Rally va avea loc sâmbătă, pe străzile din Mangalia, acolo unde a debutat și sezonul 2019. 

Competiția unde promotor este Mihai Leu va avea un total de cinci runde în acest sezon. La startul primei runde și-au anunțat prezența câteva nume surpriză.

Un total de 30 de piloți vor fi sâmbătă dimineață la primele manșe de recunoașteri. Lista e deschisă de campionul național din 2019, Costel Cășuneanu, dar și de Dani Oțil, câștigătorul singurei etape organizate în sezonul 2020 și totodată câștigător al etapei din 2019 de la Mangalia. 

Cășuneanu va concura pe Skoda Fabia R5, model dedicat raliurilor, iar Oțil pe un prototip Radical SR1. De asemenea, primul campion de super rally, Vlad Cosma, va fi la Mangalia cu un Peugeot 208 R2.

Start pentru sezonul 2021 din Campionatul Național de Super Rally
foto: facebook/Campionatul national de Super Rally

Mihai Leu, în calitate de promotor și concurent, a lăsat celebrul Ferrari 458 Challenge și va pilota și el un model Radical, prototip cunoscut pentru performanțele de pe circuit. 

"E o premieră pentru mine, dar îmi doresc să lupt pentru primul loc, iar pe un circuit stradal e mai complicat cu Ferrari", a spus Leu, campion național atât la raliuri, cât și la viteză în coastă.

Fostul campion național absolut de raliuri, Vali Porcișteanu, revine în acțiune cu ocazia etapei de la Mangalia, în aceeași situație aflându-se și unul dintre cei mai experimentați piloți români, Danny Ungur, acum și vicepreședinte al Federației Române de Automobilism Sportiv. Acesta din urma a ales să concureze la Mangalia pe un model Mitjet 1300, cunoscut pentru etapele internaționale de turisme.

Favoritul local Emil Ghinea a ales să vină la start cu două mașini, un Reunalt Clio V6, dar și un monopost Norma M20. 

"Voi merge pe ambele. Inițial am zis să concurez pe Clio pentru că e mai simplu pe acest traseu, dar toată lumea vrea să vadă Norma în acțiune. Abia aștept să concurez din nou acasă", a spus Ghinea.

Vineri seară, de la ora 20:00, va avea loc o prezentare oficială a celor 28 de concurenți, iar sâmbătă dimineață prima etapă din Campionatul Național de Super Rally powered by Superbet va debuta cu manșele de recunoașteri. 

Începând cu ora 12:15 va începe manșa finală pentru stabilirea câștigătorilor la open, unde vor concura primii 12 clasați după calificări.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează