SPORTURI  »  ALTELE  »  TRIATLON

Stațiunea Mamaia și triatlonul românesc, din nou pe harta internațională » Întrecere inedită la Mamaia

Articol de - Publicat joi, 23 martie 2017 20:57

Sâmbătă, 24 iunie, sportivi din țară și din străinătate se vor întrece în cadrul Ocean Lava România, Mamaia, o competiție internațională pe distanță semilungă.

Acesta face parte din seria de triatlonuri Ocean Lava Planet, un nou brand internațional de triatlon, care a luat naștere în Lanzarote în 2014, odată cu triatlonul Ocean Lava Arecife-Lanzarote. Acum a devenit un succes pe tot globul, având deja 20 de țări sub licență.

"Am decis să luăm licența Ocean Lava Planet din dorința de a crea un eveniment internațional de succes pe distanță semilungă care, pe de o parte, să ne permită să ne păstrăm identitatea și cultura locală, iar pe de altă parte să îmbinăm creșterea nivelului competițional la categoria amatori, dar și să promovăm stațiunea Mamaia ca destinație turistică sportivă.

De câțiva ani, am reușit asta, stațiunea noastră fiind deja bine ancorată pe harta evenimentelor sportive de anvergură internațională", declară Vlad Stoica, Președinte Clubul Sportiv Smart Atletic.

Ocean Lava Mamaia este parte și din circuitul pe distanță semilungă al Federației Române de Triatlon - FRTRI Halfdistance Triathlon Series Events, alături de alte trei competiții, cea de la Mamaia fiind a doua etapă din serie.

Hero sau Brave?

Participanții vor putea alege una dintre cele două distanțe denumite generic HERO și BRAVE.

HERO este proba regină a competiției și este dedicată celor foarte bine pregătiți, având următoarele distanțe: 1,9km înot, 96km bicicletă și 21km alergare. BRAVE a fost concepută pentru cei curajoși, care vor să își depășească limitele și presupune parcurgea a 1km înot, 64km bicicletă și 7km alergare.

Proba de înot va fi în Marea Neagra, cea de bicicletă în jurul lacului Siutghiol, iar alergarea pe promenadă. Înscrierile la competiție se deschid luni, 27 martie, iar locurile vor fi limitate pentru fiecare probă în parte: 200 la HERO individual Ă 50 la ștafetă și 150 locuri la BRAVE.Mai multe detalii despre competiție se găsesc pe site-ul oficial www.oceanlava.ro

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează