SPORTURI  »  ALTELE  »  NFL

Proprietarul unei echipe din NFL a fost amendat cu 1,5 milioane de dolari pentru că a încercat să-l transfere abuziv pe legendarul Tom Brady

Tom Brady, Foto: Imago Images +29   FOTO
Tom Brady, Foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 03 august 2022 13:34 / Actualizat miercuri, 03 august 2022 14:53

NFL, liga profesionistă de fotbal american, l-a suspendat marți pentru un an pe patronul echipei Miami Dolphins, Stephen Ross (82 de ani), care a fost amendat și cu 1,5 milioane de dolari pentru încălcarea politicilor ligii referitoare la integritatea competiției.

Sancțiunile provin, în primul rând, de la încercarea proprietarului echipei, Stephen Ross, și vicepreședintelui Bruce Beal, de a-i transfera pe legendarul Tom Brady (45 de ani), fundașul lui Tampa Bay Buccaneers, și pe Sean Payton, fostul antrenor al lui New Orleans Saints, în timp ce se aflau sub contract cu echipele respective.

Adrian Mititelu, reacție necontrolată la TV! Urlete și acuzații grave la adresa lui Rotaru: „El m-a băgat în pușcărie, am fost EXECUTAT!” + „Universitatea e doar un nume de scenă, ei nu se numesc așa”
FCU CRAIOVA - CSU CRAIOVA
Adrian Mititelu, reacție necontrolată la TV! Urlete și acuzații grave la adresa lui Rotaru: „El m-a băgat în pușcărie, am fost EXECUTAT!” + „Universitatea e doar un nume de scenă, ei nu se numesc așa”

Proprietarul echipei Dolphins a fost amendat cu 1,5 milioane de dolari

Stephen Ross va fi suspendat până pe 17 octombrie 2023. El nu va avea voie să intre în incinta stadionului și nu va putea reprezenta clubul la niciun eveniment al echipei sau al ligii. El va fi eliminat din toate comitetele ligii pe termen nelimitat. De asemenea,  Ross trebuie să plătească și o amendă de 1,5 milioane de dolari, potrivit Mundo Deportivo.

Ross făcea parte din trei comitete importante ale ligii: media, finanțe și jocuri de noroc. Vicepreședintele Dolphins, Bruce Beal, nu va avea voie să participe la nicio întâlnire NFL pentru restul anului 2022.

Anchetatorii au descoperit încălcări ale regulamentului de o amploare și gravitate fără precedent. Nu cunosc niciun caz anterior în care o echipă să fi încălcat interdicția de a contacta atât un antrenor principal și un jucător și nu există niciun caz anterior în care proprietarul să fi fost atât de implicat”, a transmis Roger Goodell, comisarul NFL, într-un comunicat.

Proprietarul unei echipe din NFL a fost amendat cu 1,5 milioane de dolari pentru că a încercat să-l transfere abuziv pe legendarul Tom Brady
Antrenor principal al Dolphins, Mike McDaniel, alături de proprietarul Dolphins, Stephen Ross (centru) și de managerul general al echipei, Chris Grier, Foto: Imago Images

„Ross a fost participant activ la discuțiile cu Tom Brady”

NFL a evidențiat implicarea atât a lui Stephen Ross, cât și a vicepreședintelui Bruce Beal, amendat cu 500.000 de dolari, în încercarea de a-i convinge atât pe Brady, precum și pe Sean Payton, antrenorul de atunci al echipei Saints, care s-a retras de curând, să se alăture Dolphins.

Ross și Beal au fost participanți activi la aceste discuții. În cazul lui Sean Payton, Miami nu a cerut acordul New Orleans pentru a purta aceste conversații, care au avut loc înainte ca antrenorul să-și anunțe retragerea”, se arată în comunicatul NFL.

Nu sunt deloc de acord cu pedeapsa pe care am primit-o. Cu toate acestea, voi accepta totul, deoarece cel mai important lucru este să nu afecteze echipa noastră înaintea începerii unui nou sezon interesant. 

- Stephen Ross, într-un comunicat, potrivit The New York Times

+25 FOTO

Ross, acuzat de fostul antrenor că i-a oferit 100.000 de dolari pentru fiecare înfrângere

În același timp, nu a fost găsită nicio dovadă că Ross i-ar fi ordonat fostului antrenor al echipei, Brian Flores, să piardă în mod deliberat meciuri pentru a-și îmbunătăți poziția în cadrul selecției universitare, o afirmație pe care Flores a făcut-o într-un proces în februarie, la o lună după ce Dolphins l-a concediat. Anchetatorii au concluzionat că „oferta respectivă nu a fost intenționată și nu a fost luată ca fiind o ofertă serioasă”.

În februarie, fostul antrenor principal al echipei Dolphins, Brian Flores, a intentat un proces împotriva NFL, a echipei din Miami și a altor câteva echipe, susținând că Ross i-a oferit 100.000 de dolari pentru fiecare înfrângere din sezonul 2019.

„Când integritatea jocului este pusă sub semnul întrebării, fanii și fotbalul au de suferit”, a declarat, marți, Flores, conform Forbes.

Cele mai importante performanțe ale lui Brady în NFL

  • 7 titluri câștigate
  • 10 prezențe în SuperBowl
  • 3 titluri de MVP al ligii câștigate
  • 5 titluri de cel mai bun jucător din SuperBowl
  • 243 de meciuri câștigate (cele mai multe de către un quarterback)
  • 624 de pase de touchdown (cele mai multe în istoria NFL)
  • 84.250 de yarzi pasați (cei mai mulți în istoria NFL)

Citește și:

Conducerea lui Ajax, decizie ciudată înainte de noul sezon » Ce nu mai au voie să facă suporterii

Guardiola, înnebunit după un fundaș central » Manchester City a făcut o ofertă de 80 de milioane de euro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează