SPORTURI  »  ALTELE  »  JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ

SUA, boicot diplomatic la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing: „Nu putem închide ochii în fața unor astfel de atrocități”

Statele Unite ale Americii au anunțat un boicot diplomatic asupra Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, din 2022.
Statele Unite ale Americii au anunțat un boicot diplomatic asupra Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, din 2022.

Articol de GSP - Publicat luni, 06 decembrie 2021 21:52 / Actualizat luni, 06 decembrie 2021 21:57

Statele Unite ale Americii au anunțat un boicot diplomatic la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, din 2022.

  • Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 vor fi organizate la Beijing, China, în perioada 4 februarie - 20 februarie.

Administrația Biden a transmis astăzi, printr-un comunicat de presă, că niciun oficial guvernamental nu se va deplasa în China pentru Jocurile Olimpice de iarnă. Sportivii americani vor participa în continuare la competiții.

Motivul boicotului îl reprezintă repetatele încălcări ale drepturilor omului din China și abuzurile comise în regiunea Xinjiang.

Jocurile Olimpice de iarnă, boicotate de oficialii americani

Jen Psaki, ofițerul de presă de la Casa Albă, a transmis astăzi că administrația Biden „transmite un mesaj clar împotriva abuzurilor repetate” și că „nu putem închide ochii în fața unor astfel de atrocități”. 

Administrația Biden nu va trimite niciun reprezentant diplomatic la Beijing, pentru Jocurile Olimpice de iarnă. Aceste demers nu poate fi privit ca un ultim gest pe care îl facem împotriva abuzurilor din China. Vom continua să atragem atenția asupra încălcării drepturilor omului. Am transmis decizia și aliaților noștri, dar totul rămâne la latitudinea lor.
- Jen Psaki, ofițerul de presă de la Casa Albă

Forurile din tenis, împărțite 

WTA a reacționat cel mai dur în cazul cenzurii cu privire la dezvăluirile lui Shuai Peng. Fostul lider mondial din proba de dublu a acuzat un înalt oficial chinez de agresiune sexuală. Forul care guvernează circuitul feminin a decis să anuleze toate turneele organizate pe teritoriul Chinei.

ITF, organizația care se ocupă de Grand Slam-uri, de competițiile între națiuni (Cupa Davis/Billie Jean King Cup), nu a achiesat la ideea celor de la WTA, motivând că „nu vor să pedepsească un miliard de oameni”.

Citește și alte știri din sportul mondial: 

E gata! Ion Țiriac a vândut turneul de la Madrid unei companii americane

VIDEO FIA explică de ce l-a penalizat pe Max Verstappen pentru ciocnirea cu Lewis Hamilton » Fanii olandezului sunt furioși: „Singurul sport din lume unde se întâmplă așa ceva”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
tegean
tegean  •  07 Decembrie 2021, 15:27

Chinezii au răspuns (youtube) că a boicota un eveniment unde nici n-ai fost invitat e un demers exclusiv pt. cartea recordurilor (deși pare o manevră simplă, nici măcar FCSB nu a recurs la aceasta spunând: am boicotat liga campionilor). Jocurile Olimpice sunt pt. sportivii de pretutindeni iar singura treabă a ,,diplomaților = politrucilor” este ca, din 4 în 4 ani, să facă o scurtă pauză pe timpul desfășurării acestori jocuri (strict sportive !).

prapadlafcsb
prapadlafcsb  •  07 Decembrie 2021, 08:56

Biden nu cunoaște atrocitățile ce se petrec in România

Vezi toate comentariile (2)
Comentează