SPORTURI  »  ALTELE  »  NFL / SUPER BOWL

Surpriză!

Articol de , - Publicat marti, 05 februarie 2008 00:00

New York Giants a cîştigat finala în dauna celor de la New England Patriots. New England Patriots erau favoriţii. New York Giants au luat însă trofeul la finalul meciului care s-a încheiat 17-14. Dacă The Patriots ar fi cîştigat, ar fi intrat direct în cartea de aur a fotbalului american, devenind a doua echipă care s-ar fi impus fără să piardă un meci în întreg sezonul. Aşa, recordurile s-au numărat în tabăra celor de la New York Giants, care sînt a cincea gruparea ce cîştigă Super Bowl-ul după ce s-a calificat în play-off în urma unui wild-card.

Victoria obţinută duminică noaptea a avut un parfum special pentru Eli Manning, MVP -ul partidei. Jucătorul celor de la New York Giants a călcat pe urmele fratelui său, Peyton Manning, învingător în finala NFL de anul trecut, cu Indianapolis Colt. " Nici că se putea un scenariu mai bun pentru finală! Am cîştigat împotriva unei echipe care era neînvinsă pînă acum. Am fost mai buni ca ei", a spus sportivul în vîrstă de 27 de ani.

În familia Manning mai există un jucător de fotbal american, tatăl Archie Manning. Dar spre deosebire de băieţii săi, el nu a gustat din cupa victoriei niciodată. "Nu m-am nici măcar gîndit că vor juca la un nivel atît de înalt, dar să mai cîştige şi Super Bowl-ul, şi titlul de cel mai bun jucător!. Asta nu era în plan", a spus Archie. Eli Manning este vinovat pentru pasa din ultimul minut, care a adus trofeul la New York. "Sînt foarte bucuros pentru Eli. În ultimii trei ani mulţi l-au trimis la colţul de ruşine, dar a demonstrat că e un lider strălucitor", a spus David Tyree, marcatorul unuia touchdown-urile partidei.


Cîştigătoare care au avut wild-card în play-off
1981 Oakland Raiders
1998 Denver Broncos
2001 Baltimore Ravens
2006 Pittsburgh Steelers
2008 New Yok Giants
Statistică: Infostrada

Scumpiri de Super Bowl

Duminică, peste 120.000 de americani au călătorit la Phoenix, cu speranţa că vor vedea meciul pe viu, dar stadionul are o capacitate de doar 70.000 de locuri. Un bilet ieftin l-a costat pe spectator 3.000 de dolari, iar dacă era doar oaspete în oraş, hotelul l-a costat şi mai mult. O cameră de hotel modest, care pînă duminică a costat 80 $ pe noapte, acum şi-a ridicat preţul la 900 $ pe noapte cu obligaţia de a o rezerva pentru cel puţin pentru cinci nopţi. O cameră la un hotel de 3-5 stele a ajuns şi la 8.000 $ pe noapte, cu aceeaşi condiţionare.

120 de milioane de spectatori (40% din populaţia SUA) s-au uitat la transmisia TV în direct a meciului

Televizoare în biserici

Duminica de Super Bowl nu mai este de mult doar un eveniment sportiv, ci o sărbătoare a tuturor americanilor. Unii dintre ei duc televizoare sau proiectoare în biserici, iar după slujba de dimineaţă rămîn şi se uită cu toţii la meci mîncînd hot-dogs, hamburgeri sau grătare. Alţii se adună în baruri sau cu prietenii acasă. Un program de televiziune naţională a transmis gratuit Superbowl-ul.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
 •  05 Februarie 2008, 10:54

Jumatate din articolul asta trebuia sa fi fost inainte de Superbowl :)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close