SPORTURI  »  ALTELE  »  ÎNOT

Sursa Atena! » Răzvan Florea a deschis ieri, la Constanţa, un bazin de înot modern

Răzvan Florea pe marginea
bazinului său din Constanța,
pe care și l-ar fi dorit și în
perioada cît încă era sportiv
Pe locul vechii hale aflate în
paragină a “răsărit” în mai puțin
de doi ani un centru modern de înot
Foto: Florin Gheorghe
(Telegraf - Constanța) +4   FOTO
Răzvan Florea pe marginea bazinului său din Constanța, pe care și l-ar fi dorit și în perioada cît încă era sportiv Pe locul vechii hale aflate în paragină a “răsărit” în mai puțin de doi ani un centru modern de înot Foto: Florin Gheorghe (Telegraf - Constanța)

Articol de - Publicat marti, 09 iulie 2013 00:00 / Actualizat luni, 08 iulie 2013 21:19

Medaliatul olimpic din 2004 şi-a numit investiţia după numele capitalei Greciei, locul unde a obţinut singura medalie a înotului masculin românesc


În urmă cu trei ani, Răzvan Florea, singurul medaliat olimpic din istoria înotului masculin românesc, a decis să iasă din bazin şi să se îndrepte către antrenorat. Şi-a fondat propriul club şi a început să iniţieze copii în tainele înotului, în speranţa că unul dintre ei îi va călca pe urme. Nu s-a mulţumit doar cu atît. A vrut să dea mai mult înapoi sportului care i-a adus atîtea satisfacţii şi s-a gîndit la un proiect grandios. Un bazin de înot modern, cea mai mare investiţie privată din nataţia românească. Şi-a propus să termine totul în doi ani, dar lucrurile s-au mişcat mult mai rapid. Ieri, în centrul Constanţei, s-au deschis porţile cochetului "Atena Swim Center".

"Nopţi nedormite şi zile fără odihnă"
Lucrările au demarat la începutului anului trecut, într-o veche hală aflată în paragină, pe o suprafaţă de 600 de metri pătraţi. Constructorii au păstrat doar fundaţia şi zidurile, iar în locul ruinei a apărut un complex sportiv modern, cu un bazin cu dimensiuni semiolimpice, cu patru culoare, şi încă unul pentru copii mici, de 2-4 ani, vestiare, două saune, un magazin de echipament sportiv şi un bistro pentru însoţitori. Fostul sportiv a supravegheat lucrările, ajutat de soţia sa, Oana, şi a înfruntat cu stoicism provocările din lumea afacerilor.

"Nici nu se compară cu activitatea de sportiv. Nici măcar cu cea de antrenor. Nu aveam nici o experienţă cu o construcţie luată de la zero şi m-am adaptat destul de greu. Au fost nenumărate nopţi nedormite şi zile fără odihnă. Noroc cu soţia mea, Oana, că m-a ajutat. De altfel, amîndoi am decis cum să arate bazinul. Nu ne-am inspirat de la altele, este o idee originală. Nu am întîmpinat probleme majore, dar unele detalii au întîrziat deschiderea cu ceva mai mult de o lună, pentru că ne propuseserăm să dăm drumul la activitate la începutul lui mai. Sînt mîndru, pentru că este o construcţie peste media celor din România. Ne-am dorit mult să folosim doar materiale foarte bune, ca să facem ceva trainic, un bazin care să funcţioneze mult timp. Din această cauză, am şi depăşit bugetul iniţial. Investiţia s-a ridicat la peste 600.000 de euro, dintre care 200.000 veniţi din fonduri europene", povesteşte Florea.

Fără sprijin de la federaţie
Alegerea denumirii complexului sportiv nu a fost una dificilă. "I-am spus Atena, locul atît de drag mie, unde am obţinut cea mai mare performanţă din carieră, medalia olimpică de bronz. Mi-ar plăcea să găsesc pe cineva care să-mi calce pe urme, dar m-aş mulţumi pentru început cu o jumătate de Răzvan Florea. Sîntem pe un drum bun, dar mai avem mult de muncă. Cei mai mari dintre sportivii legitimaţi au 14 ani şi au ocupat locurile fruntaşe la competiţii organizate în ţară", spune Florea cu zîmbetul pe buze. Iniţiativa sa nu a primit un sprijin activ şi din partea Federaţiei Române de Nataţie. "Nu am primit nici măcar un telefon de la federaţie. M-au sprijinit familia, prietenii, autorităţile locale, dar cam atît", adaugă Florea.

Asaltat de copii
Recepţia s-a umplut încă din prima zi, atît de copii dornici să înveţe de la cel mai bun, cît şi de adulţi care căutau de ani de zile un loc în care să se relaxeze înotînd. "Lumea este încîntată de ceea ce vede. Funcţionăm deja la o capacitate bună, mai ales că aveam mai multe grupe de copii formate. De altfel, după doar doi ani de la înfiinţarea clubului, am avut reprezentanţi la Campionatele Naţionale. Avem opt instructori, care se pot ocupa de aproape 300 de mici sportivi. Vreau să dau înapoi înotului ceea ce mi-a dat de-a lungul carierei. În paralel, vom avea ore destinate exclusiv adulţilor. Tarifele nu diferă de cele practicate la alte bazine", explică Florea.

"Este o afacere pe care o ştiu foarte bine, dar mai ales în care sînt implicat sentimental"
Răzvan Florea

Tarife copii - iniţiere şi intermediari
Abonament 12 şedinţe / lună - 280 lei
Abonament 8 şedinţe / lună - 220 lei
Abonament 4 şedinţe / lună - 140 lei

Tarife Baby Swim, copii 2-4 ani
4 şedinţe individuale / lună - 300 lei
4 şedinţe de grup / lună - 240 lei

Aqua Gym
12 şedinţe / lună - 260 lei
Tarifele pentru adulţi variază, în funcţie de intervalul orar şi de numărul de şedinţe, între 150 lei şi 290 lei

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
dreamer123
dreamer123  •  09 Iulie 2013, 19:32

pai ar fi prost statul sa I dea o mana de ajutor ? el doar doreste sa omoare oameni, nu sa I ajute...

caminero
caminero  •  09 Iulie 2013, 11:30

Nu văd eu bine, sau e un simplu bazin de 25 de metri, cu doar 4 culoare? Adică ... e mai bine decît nimic, dar totuși, nu-i cam mic și amărît?

kaflor
kaflor  •  09 Iulie 2013, 10:41

e mai scump decat in afara tarii, dar sper sa merite....Oricum bafta multa!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează