SPORTURI  »  ALTELE  »  COSR

Szabo vs Covaliu » Bătălia pentru șefia Comitetului Olimpic și Sportiv Român se va da între doi campioni olimpici

Articol de - Publicat joi, 13 octombrie 2016 00:00

Cu cinci zile înainte de expirarea perioadei de înscriere, doi campioni olimpici la Sydney 2000 și-au făcut publică intenția de a intra în cursa pentru funcția de președinte al COSR: Gabriela Szabo (40 de ani) și Mihai Covaliu (38 de ani).

Primul a fost actualul președinte al FR Scrimă și antrenor al lotului olimpic de sabie masculină, care și-a și depus ieri dosarul de candidat.

''Este un pas foarte important la care m-am gândit foarte mult, dar așa cum am acționat în ultima perioadă în cariera mea, cred că pot ajuta și pot face bine și celor din jurul meu, celor din lumea sportului, pentru că după Olimpiada de la Rio am văzut exact care sunt și unde sunt problemele. Știu ce este de făcut pentru ca sportul românesc să reintre pe drumul cu care eram obișnuiți", a declarat fostul sabrer.

Decizia acestuia de a se înscrie în cursă nu a fost una ușor de luat. Covaliu s-a consultat cu multe persoane din lumea sportului românesc. A tatonat terenul timp de o lună. "M-am sfătuit cu foarte mulți oameni și datorită încrederii pe care aceștia au avut-o în mine, am decis să fac pasul. Sportului îi lipsesc coeziunea, unitatea și dialogul'', a declarat fostul campion olimpic de la Sydney.

Adversar pe turnantă

Covaliu o va avea ca adversar în cursa pentru șefia COSR pe Gabriela Szabo, campioana olimpică la 5.000 m de la Sydney 2000. "Intenționez să candidez și zilele următoare îmi voi prezenta programul și strategia de reconstrucție a sportului românesc", a declarat pentru Gazetă fostul ministru al Tineretului și Sportului.

Covaliu nu vede alegerile pentru președinție ca pe o luptă, ci ca pe o competiție: ''Îi respect pe toți cei care vor dori să-și depună mandatele pentru funcția de președinte al COSR. Sunt oameni care provin din sport, sunt oameni competenți, sunt oameni care absolut ca și mine doresc binele sportului românesc." "Cel mai bun să câștige", a declarat și Gabi Szabo.

Cova face echipă cu Boroi

Surse din anturajul lui Mihai Covaliu susțin că fostul sabrer o să-l includă în campania electorală și pe George Boroi, pe care-l va numi secretar general al COSR în cazul în care va câștiga alegerile. Comandantul CA Steaua intenționa încă dinainte de JO de la Rio să accepte această funcție, care urma să fie eliberată după plecarea lui Ioan Dobrescu.

Dedu vrea vicepreședinte

La sediul COSR s-au mai prezentat ieri și Alexandru Dedu, președinte al FR Handbal, care s-a înscris pentru funcția de vicepreședinte, Răzvan Pîrcălabu, președinte al FR Lupte, candidat la postul de membru al Comitetului Executiv, ambii fiind susținători ai lui Covaliu. Pentru posturile de membru în Comitetul Executiv și-au mai depus dosarul George Cosac, președintele FR Tenis, George Boroi, comandantul CSA Steaua, Cristinel Romanescu, președinte al FR Tenis de Masă, Sorin Avram Iacoban, președintele FR Șah. Pentru cele două posturi de vicepreședinte, până acum s-au înscris Alexandru Dedu și Sorin Babii, președintele FR de Tir. Al treilea post de vicepreședinte este deținut de drept de Octavian Morariu, membru CIO.

15 noiembrieeste data pentru care a fost convocată Adunarea Generală de alegeri a COSR

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
comabi
comabi  •  13 Octombrie 2016, 12:13

Szabo m-a convins... neconvingand la minister. Poate Cova reuseste sa faca mai multe, desi, daca tot in fata politicului va raspunde, tare mi-e ca va da gres... Pana acum n-am auzit sa fie cu vreun partid, dar, cine stie...?

767108030098905
Alberto Albertina  •  13 Octombrie 2016, 12:13

Avand in vedere ca Szabo a fost nemaipomenita la minister ,puneti-o si aici ,ce mama naibii .Nu este obligatoriu daca ai fost bun sportiv sa fii si conducator bun .Camelia Potec ar fi fost o varianta daca candida .

claudiu.h12
claudiu.h12  •  13 Octombrie 2016, 10:27

Oameni acceptati de politic. Atat. Punct! Fosti mari sportivi, campioni, ce simpatizeaza politic stanga sau drreapta... nu ai culoare nu ai valoare!...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează