ALTELE    •   SCRIMĂ / CAMPIONATE EUROPENE

Tăiş de aur

Articol de — Luminiţa Paul Duminica, 19 Iulie 2009

Echipa feminină de spadă a României şi-a păstrat ieri, la Plovdiv, titlul european cucerit anul trecutPrimul titlu în 2009 pentru România! Toate competiţiile importante desfăşurate anul acesta, în special campionate continentale, i-au păstrat pe sportivii noştri fără acces la aur. Ieri însă, spadasinele au încălcat cu succes regula în proba pe echipe a CE de la Plovdiv.

La capătul zilei, Ana Maria Brînză, Anca Măroiu, Iuliana Măceşeanu şi Simona Alexandru au sărbătorit victoria finală, obţinută după o bătălie strînsă cu echipa Poloniei: 36-34. Doar două tuşe diferenţă, dar ce contează? Româncele au condus în permanenţă în această finală, controlîndu-şi mai bine emoţiile şi găsind mai repede şi mai eficient căile de atac. Cea mai mare diferenţă, 6 tuşe, s-a înregistrat la finalul confruntării Anca Măroiu-Malgorzata Bereza, 26-18. Titlul era tot mai aproape. Iuliana Măceşeanu, în faţa Danutei Dmowska-Andrzejuk, a păstrat un avans de 4 lungimi.

Ultimul asalt, între vicecampioana olimpică Ana Brînză şi Magdalena Piekarska, a fost şi cel mai tensionat, cu multe tuşe duble, cu atacuri alerte, cu contre. Ultimul punct a fost al polonezei, dar, la încheierea timpului, România era din nou campioană europeană! Anul trecut, la Kiev, în formula Brînză, Măceşeanu, Alexandru, Loredana Iordăchioiu, aurul le revenise, România avînd încă un titlu, în 2006, la Izmir.

Vineri, spadasinii cîştigaseră argintul în proba pe echipe. Astăzi sînt programate întrecerile de sabie feminin şi spadă masculin, de asemenea pe echipe.

Comentarii (50 ) Adaugă comentariu

 •  22 Iulie 2009, 10:00

"Tais de aur" ??? Ma istetilor, la spada se da numai cu varful...

 •  22 Iulie 2009, 00:34

Bai, daca esti in Canada, atunci fii mandru de spadasina ta, Sherraine. en.wikipedia.org/wiki/Sherraine_Schalm - citeste-i cartea macar, daca habar nu ai de ea...

 •  22 Iulie 2009, 00:19

Felicitari fetelor! dar parca nu castigase si oncescu in bulgaria ceva aur? nu mai stiu...

Vezi toate comentariile (50)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase
Agenda
16:00
Tenis, ATP • Digi 2

Turneul Campionilor

19:00
Fotbal, Amical • ProX

România U21 - Belgia U21

19:15
Baschet M • Digi 4

Darussafaka Istanbul - Olimpia Milan

21:00
Handbal M • Digi 3

Wacker Thun - Orlen Wisla Plock

21:00
Baschet M • Digi 4

Olympiacos Piraeus - Fenerbahce Istanbul

Program TV complet