SPORTURI  »  ALTELE  »  RALIU

Tempestini, aproape de titlul absolut cu numărul 4 la raliuri. „Nu mă gândesc la asta, voi merge în ritmul meu!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 octombrie 2019 22:17

Cu trei titluri de campion național absolut la raliuri în ultimii patru ani, Simone Tempestini are nevoie doar de o clasare în Top 4 la Raliul Brașovului pentru a-și asigura al patrulea trofeu din carieră pe plan intern. Clujeanul promite însă că va apăsa pedala de accelerație la maximum, ca de fiecare dată, ținta fiind o nouă victorie.

Pilotul de la Napoca Rally Academy a câștigat ultimele patru ediții ale competiției din Brașov, dar care va fi organizată de această dată pe macadam. "Îmi place macadamul, de fiecare dată e o bucurie să pilotez pe o astfel de suprafață. M-am înțeles mai bine cu mașina decât în raliurile de asfalt", spune campionul en-titre.

La numai 25 de ani, Tempestini deține recordul pentru cel mai tânăr campion național la raliuri din istorie, primul trofeu de acest gen câștigându-l în 2015, pe când avea doar 21 de ani. De altfel, acesta ocupă primele trei locuri într-un astfel de clasament, o performanță unică în motorsportul românesc.

Indiferent de ce va face Vali Porcișteanu, principalul său contracandidat, în evenimentul care va avea loc la acest final de săptămână, lui Simone Tempestini îi trebuie o clasare în Top 4 pentru a fi sigur de un nou titlu.

"Nu sunt genul care să merg doar pentru a termina raliul, mie îmi place să câștig raliul. Nu mă gândesc la titlu, voi merge în ritmul meu, să pot obține cel mai bun timp posibil. Avem parte de Raliul Brașovului într-un nou format și pentru mine e o provocare", a mai afirmat Tempestini.

Pe lângă titlul suprem, Napoca Rally Academy mai poate câștiga, la Brașov, și titlul la Două Roți Motrice prin Mihnea Mureșan. La echipe, gruparea clujeană și-a asigurat titlul pentru al cincilea an consecutiv. De asemenea, Norbert Maior și-a asigurat deja titlul la Juniori și Clasa RC5.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează