SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATUL EUROPEAN DE RALIURI

Tempestini se menține în lupta pentru podium la etapa europeană de raliuri din Canare

Articol de GSP - Publicat sambata, 28 noiembrie 2020 12:23 / Actualizat sambata, 28 noiembrie 2020 12:24

Campionul național absolut de raliuri, Simone Tempestini, a încheiat prima zi a ultimei etape din Campionatul European la o lungime distanță de podiumul Juniorilor 1, sub 28 de ani. 

Echipajul de la Napoca Rally Academy format din Tempestini și Sergiu Itu este la doar 3 secunde în spatele irlandezului Devine Callum, însă astăzi mai sunt 8 probe speciale în Canare, iar obiectivul clar este recuperarea timpului pierdut sâmbătă. 

Pe o vreme schimbătoare, în care probele s-au desfășurat atât pe soare, cât și pe ploaie, piloții au avut mari probleme cu alegerea cauciucurilor, totul transformându-se într-o adevărată loterie. Avantajați de faptul că știu perfect vremea din Canare, piloții localnici au fost cei mai inspirați, iar din primele 6 poziții după prima zi, 4 sunt ocupate de ei. 

Tempestini, pe locul 4 la Juniori1 și pe 14 la general

Pe proba specială 3, pe o ploaie torențială, Tempestini s-a răsucit și a pierdut secunde prețioase în lupta pentru topul juniorilor din etapa europeană. Campionul României a recuperat în ultima parte a zilei și chiar a reușit să obțină al treilea timp dintre Juniori pe proba specială 9, având un avantaj de 4,5 secunde în fața lui Oliver Solberg. După prima zi, pilotul de la Napoca Rally Academy e pe 4 la Juniori1 și pe 14 la general într-un raliu în care au luat startul peste 40 de modele cu o configurație R5. 

Astăzi se vor desfășura ultimele 8 probe speciale ale etapei care închide sezonul 2020 în Campionatul European de Raliuri. Deși anunțase inițial sezon complet, Tempestini este la doar a doua participare după ce programul său a fost dat peste cap de criza de coronavirus. La Roma, românul a fost pe 2 la Juniori și pe 5 la general.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează