SPORTURI  »  ALTELE  »  DEZVĂLUIRI

Triplul campion al Maratonului Arctic Tiberiu Ușeriu, la un pas de moarte în urmă cu câteva zile: „Am făcut un șoc anafilactic sever. M-am trezit cu o branulă pe braț și cu un cocktail de substanțe în sânge”

Tiberiu Ușeriu. 
Sursă foto: Facebook
Tiberiu Ușeriu. Sursă foto: Facebook

Articol de - Publicat joi, 19 octombrie 2023 13:01 / Actualizat joi, 19 octombrie 2023 13:08

Maratonistul Tiberiu Ușeriu (49 de ani), de trei ori câștigător al Maratonului Arctic Ultra 6633, a dezvăluit că a fost la un pas de moarte duminică, când își făcea alergarea de rutină. 

Totul s-a petrecut duminică, 15 octombrie, în satul Anieș, județul Bistrița-Năsăud. Tiberiu Ușeriu susține că a suferit un șoc anafilactic sever urmat de leșin, din cauza unei alergii alimentare. 

Dorin Goian, dezvăluire șocantă la GSP Live: „Și eu am pariat. La Rangers aveam doi colegi care puneau cotele pe tablă și făceam toți bilete”
RANGERS
Dorin Goian, dezvăluire șocantă la GSP Live: „Și eu am pariat. La Rangers aveam doi colegi care puneau cotele pe tablă și făceam toți bilete”

Sportivul susține că a fost pentru a doua oară în viață când a trebuit să sune la numărul public de urgențe 112. A mai făcut-o o dată în Canada, în 2019, când îi tremurau degetele. 

Tiberiu Ușeriu, la un pas de moarte în timp ce își făcea alergarea de rutină: „M-am trezit înfrigurat pe buza unui șanț lângă Blidereasa”

„112x2. Doar de două ori în viață a trebuit să sun acest număr. De fiecare dată am fost salvat la limită. Prima dată în Canada în 2019, când mi-au degerat degetele. Nota de plată rima sinistru cu anul calendaristic – 19.000 de euro! Cu elicopter inclus și probabil TVA. 

A doua oară am sunat duminică. Îmi făceam alergarea de rutină. Din pricina unei alergii alimentare am făcut un șoc anafilactic sever urmat de leșin. M-am trezit înfrigurat pe buza unui șanț lângă Blidereasa. Foarte confuz, cu vederea încețoșată.

Ambulanța a venit incredibil de rapid și tot așa m-am trezit la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița cu o branulă în braț și un cocktail de substanțe în sânge. Încep să văd iar forme și culori. 

În 20 de minute am analizele de sânge făcute, un CT cranian și sunt văzut de trei medici specialiști pe lângă medicul de gardă și asistentele. Ca simplu contribuabil nu a trebui să plătesc nici măcar un leu”, a scris Tiberiu Ușeriu, pe Facebook. 

Tiberiu Ușeriu: „Am observat că pacienții au fost tratați exemplar în spitalul din Bistrița”

Acesta a continuat relatarea. 

„Nu vreau să dau nume, ci doar să mulțumesc frumos Serviciului 112 și să felicit tot personalul medical începând de la șoferul de ambulanță, brancardieri, infirmiere și până la medicul specialist neurolog. 

Sunt oameni dedicați, care își iubesc meseria și o fac ca lumea. La fel, mulțumiri conducerii spitalului și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud fiindcă au pus pe roate un asemenea serviciu medical profesionist și prompt.

Vreme de cinci ceasuri cât am stat acolo am avut timp să observ că și restul pacienților au fost tratați exemplar. Am fost sincer impresionat. Am plecat tot mulțumind și refuzând politicos internarea. Scăpat din nou la aer mă simțeam atât de bine, încât mi-a trecut pentru o clipă prin minte să reiau alergarea.

Rațiunea a triumfat însă. Am luat un taxi și am plecat acasă, nereușind să scap de sentimentul că trăiesc în prelungirile propriei vieți. Zic să criticăm mai puțin, să respectăm mai mult personalul medical în general și să învățăm să fim mai recunoscători.

Viața e importantă”, a mai adăugat sportivul. 

Citește și: 

„I-am trântit telefonul în nas antrenorului” » Decizia carierei pe care Narcisa Lecușanu o regretă: „Am schimbat numărul de telefon și n-au mai dat de mine”

Demonstrație de forță » Neozeelandezii au mutat un SUV de peste două tone care le bloca autocarul!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează