ALTELE  ·  JOCURILE OLIMPICE

Trei medalii pentru români la Jocurile Olimpice pentru Tineret! ”Tricolorii” au obținut un aur, un argint și un bronz la întrecerile rezervate tinerilor între 15 și 18 ani

Articol de - Publicat marti, 09 octombrie 2018 10:49

A treia zi de la Jocurile Olimpice pentru Tineret, de la Buenos Aires, a adus primele medalii pentru delegația României. Seria a fost deschisă de Adrian Șulcă, judoka de la categoria 81 de kilograme.

Cu un parcus fără greșeală, sportivul antrenat de Roland Bodo s-a oprit pe prima treaptă a podiumului olimpic. Adi Șulcă a obținut trei victorii înainte de limită, dintre cele patru dispute. A trecut în ordine de Rihari Iki (Noua Zeelandă), de Allan Rhys (Australia), de Alex Barto (Slovacia), în semifinale, pentru ca în disputa pentru aur, să-l depășească pe cehul Martin Bezdek.

A urmat apoi medalia de bronz cucerită de Mihaela Cambei, la haltere. Tânăra de 15 ani a reușit 70 de kilograme, la stilul smuls, și 88 de kilograme la aruncat, terminând pe locul 3 cu un total de 158 de kilograme. Ea a fost devansată doar de mexicanca Hernandez Vieyra, care a avut 171 kg la total, și de columbianca Milena Ortiz Santoya (162 kg la total).

Ultima medalie a zilei a venit de la întotătorul Daniel Martin. În proba de 100 metri spate, românul a reușit o primă lungime de bazin excelentă, întorcând primul la 50 de metri. A fost întrecut însă pe ultimele rotiri de brațe de rusul Kliment Koleșnikov, același înotător care-l învinsese pe Robert Glință la Europenele de seniori de la Glasgow, din acest an. Martin (18 ani) a avut un timp de 53, 59 secunde, cu 33 de zecimi mai slab decât rusul. Bronzul i-a revenit italianului Thomas Ceccon.

A ratat medalia

Tot la haltere, dar la categoria 62 kg, masculin, Marian Danciu a terminat concursul exact lângă podium. Românului i-au lipsit două kilograme, la total, pentru a urca pe podium. El a totalizat 258 kg, cu două mai puțin decât columbianul Jose Villar Manjarres, care a adunat 260 kg. Aurul i-a revenit indianului Lalrinnunga Jeremy (274 kg), iar argintul turcului Caner Toptas (263 kg).La o zi după asasinarea lui Emi Pian, peste 100 de capi, crema interlopilor din toată țara și din străinătate, s-au adunat la îndemnul unui influent interlop. Ce a urmat este de-a dreptul sfidător. Poliția s-a dus peste ei și...
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
CM Snooker
Eurosport
20:30 BARAJ L1
Chindia - Mioveni
Look Plus, Telekom Sport și Digi
Program TV complet

Liga 1