SPORTURI  »  ALTELE  »  TENIS DE MASĂ

Trei victorii pentru Daniela Dodean Monteiro la Campionatele Europene de tenis de masă

Articol de - Publicat miercuri, 19 septembrie 2018 19:37

Daniela Dodean Monteiro a acces miercuri pe tabloul principal al Campionatelor Europene de la Alicante, după ce a câștigat toate cele trei meciuri pe care le-a avut de jucat în grupa de calificare.

Românca a ajuns în această postură după ce Federația Internațională a decis anul trecut să schimbe modul în care face clasamentele, ierarhii după care se stabilesc capii de serie.

Jucătoarea "tricoloră" a trecut marți, în Spania, de Celia Silva cu 4-0, de Eva Odorova cu 4-1 și miercuri de Natalia Bajor cu 4-2. "A trecut o decadă de când a trebuit să joc în grupele de calificare și e un lucru cu care trebuie să mă obișnuiesc. Nivelul meu de joc e sus.

Sunt motivată, dar din cauza noului sistem de punctaj clasamentul meu nu reflectă valoarea mea. Acest sistem nu funcționează în favoarea jucătoarele ca mine, care au copii. Provocarea e mult mai mare acum, nu pot să mai călătoresc atât de mult pe cât o făceam în trecut, iar acest lucru se reflectă în clasament", a spus Daniela Dodean pentru Federația Europeană.

Pe tabloul principal al CE sunt direct calificate două românce, Elisabeta Samara și Bernadette Szocs. Meciurile eliminatorii încep de joi.

Care a fost schimbarea

Noul sistem prevede ca punctele să se acorde în funcție de fazele pe care le ating jucătorii în turnee, nu de victorii sau înfrângeri, așa cum era în trecut. O schimbare care ar trebui să-i încurajeze pe sportivi să joace în mod regulat în competițiile ITTF, lucru greu de realizat pentru jucătoarele care au copii, așa cum este și cazului Danielei Dodean.

"Schimbările nu sunt ușor de asimilat, dar dacă vrem ca produsele noastre să fie profesioniste, atunci este o schimbare care trebuie făcută", a spus Steve Dainton, directorul de marketing al Federației Internaționale de Tenis de masă la finalul anului trecut.

10 medalii europene are în palmares Daniela Dodean Monteiro, dintre care trei de aur, cinci de argint și două de bronz

39 este loculpe care-l ocupă Daniela Dodean în ierarhia europeană și 99 este cel din cea mondială

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează