SPORTURI  »  ALTELE  »  JUDO

Triplă de aur pentru judoka tricolori la CM de veterani

George Lozovanu în acțiune FOTO IJF/Gabriela Sabău
George Lozovanu în acțiune FOTO IJF/Gabriela Sabău

Articol de - Publicat luni, 12 septembrie 2022 19:13 / Actualizat luni, 12 septembrie 2022 19:14

România a câștigat în premieră 3 titluri mondiale la veterani și a încheiat în Top 10 al clasamentului pe țări

Judo-ul românesc a obținut o performanță istorică la Campionatele Mondiale pentru veterani. Tricolorii au cucerit 6 medalii la competiția desfășurată la Cracovia, în Polonia, jumătate fiind de aur. Un palmares care a dus delegația României pe un onorant loc 10 în clasamentul medaliilor pe țări.

Toți cei trei campioni mondiali români au venit din competiția masculină. George Lozovanu (48 ani), la categoria 90 kg, Andrei Otvos (65 ani), la categoria -73 kg, și Marin Chirazi (56 ani), la categoria -73 kilograme, au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Vin de la Constanța

Singura medalie de argint a fost cucerită în întrecerea feminină. La categoria 57 kg, Lena Sterea (52 ani) a pierdut finala, după o luptă spectaculoasă. Cele două medalii de bronz au fost obținute de Marian Roca (50 ani), la categoria 81 kg, și Dan Pandur (61 ani), la categoria 60 kg.

De remarcat că patru dintre sportivii medaliați, George Lozovanu, Lena Sterea, Marian Roca și Dan Pandur, vin de la CS Pantheon, clubul constănțean prezidat de George Teșeleanu fiind primul din judo-ul românesc care reușește o astfel de performanță la un campionat mondial.

Citește mai multe știri din sport:

magini absolut fabuloase cu antrenorul Italiei, după surpriza de la CE de baschet » A plâns, a sărit în brațele rivalului Antetokounmpo și a oferit declarații antologice: „Am șocat lumea, am șocat-o!”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează