SPORTURI  »  ALTELE  »  POLO / TURNEU DE CALIFICARE / ROMÂNIA-RUSIA 11-8

Turbo!

Articol de - Publicat luni, 03 martie 2008 00:00

România a învins ieri Rusia, după un meci excelent, şi se apropie de JO

Meciul cu Slovacia, de duminică, a rămas în urmă. La fel şi chinul resimţit de poloiştii români înainte de a se impune. Ieri, o echipă naţională mult mai decisă a început disputa contra Rusiei cu un gol rapid. Edi Andrei a expediat un şut de senzaţie de la distanţă, ispravă pe care avea s-o repete de încă două ori pînă la pauza mare. Chiar dacă ruşii au egalat şi la 1, şi la 2, prin Garbuzov, respectiv Finaev, românii au încheiat prima repriză în avantaj, 3-2, după reuşita lui Buşilă.

Centrul Cosmin Radu a pus două lungimi în favoarea noastră la debutul reprizei secunde, 4-2, iar Andrei a mărit ecartul la trei goluri, 5-2. A fost momentul de răscruce al meciului. Românii parcă au prins aripi, ruşii s-au prăbuşit, chiar dacă au tras de ei pentru a ţine pasul. Iosep şi-a intrat şi el în rol, puternicul stîngaci concretizîndu-şi şutul pe colţul scurt, Radu a mai punctat şi el, iar portarul Bertini Nenciu a devenit aproape de nebătut. 8-5 după 16 minute de joc efectiv.

Repriza a treia a decis, în mare măsură, rezultatul final. România a înscris de trei ori, două goluri Negrean şi unul Iosep, iar Rusia doar o dată. Ai noştri au intrat în ultima parte a meciului cu un avantaj de 5 lungimi, aducător de linişte. Adversarii au rămas cu consolarea de a fi cîştigat sfertul 4, 2-0, însă victoria a revenit românilor. Un meci de angajare, de spectacol în dese rînduri, de determinare făcut de Nenciu, Iosep, Radu şi colegii lor. Azi, ei întîlnesc Brazilia, tot de la ora 19:00, dar, după două victorii în grupa A, pot privi deja cu mare încredere spre Olimpiadă. Iosep s-ar putea să nu joace azi, el fiind lovit în zona gîtului, care îi va fi imobilizat.


"Sînt bucuros că am bătut Rusia. Nu ştiu la cîte sporturi ne putem lăuda cu aşa ceva"
Vlad Hagiu

ROMÂNIA

Iosep 3, Andrei 3, C. Radu 2, Negrean 2, Buşilă 1. Antrenor: Vlad Hagiu
RUSIA
Rekecinski 2, Finaev 1, Erişov 1, Kalturin 1, Garbuzov 1, Zinurov 1, Zakirov 1. Antrenor: Aleksandr Ogorodnikov

Rezultate, ziua a doua, grupa A: Brazilia-Kazahstan 9-6; România-Rusia 11-8; grupa B: Italia-Macedonia 14-5; Canada-Iran 15-5; Germania-Mexic 29-1; ziua întîi, grupa B: Germania-Canada 11-6. Programul de azi: grupa A: Grecia-Kazahstan (ora 17:30); România-Brazilia (ora 19:00); Rusia-Slovacia (ora 20:30); grupa B: Italia-Canada (ora 13:00); Germania-Macedonia (ora 14:30); Iran-Mexic (ora 16:00)


Cenuşăreasa turneului

Cea mai dezechilibrată partidă de pînă acum, în turneul preolimpic de la Oradea, a fost cea dintre Germania şi Mexic, încheiată cu scorul de 29-1 pentru nemţi. Toţi spectatorii au susţinut reprezentativa nord-americană, dar germanii au fost nemiloşi şi au jucat tot timpul cu prima echipă în bazin. Cînd mexicanul Fausto Vasquez a marcat golul de onoare la 25-0 pentru nemţi, cei aproximativ 1.200 de spectatori au aplaudat în picioare reuşita Mexicului, cenuşăreasa turneului.

Staff numeros

Dacă în prima zi a turneului preolimpic de la Oradea, doar Octavian Belu, preşedintele ANS, a fost prezent la bazin pentru a-i susţine pe "tricolori", la meciul de aseară fostului antrenor de gimnastică al României i s-au alăturat Octavian Morariu, preşedintele COSR, şi Ioan Dobrescu, secretarul general al forului olimpic. "O victorie fără dubii, clară şi România e aproape de Beijing. Sînt foarte bucuros, aceşti băieţi merită toate felicitările pentru felul în care au luptat", a declarat Morariu.

Excelenţi în superioritate

În prima repriză a partidei cu Rusia, România a avut de cinci ori om în plus în bazin. Elevii lui Vlad Hagiu au profitat excelent de superioritate, înscriind de nu mai puţin de patru ori, un procentaj excelent de 80 la sută. Şi ruşii au stat bine însă, punctînd în trei din cele patru momente de om în plus. În partea a doua, procentajul românilor s-a stricat, Iosep şi compania fiind atenţi doar la trecerea timpului. Au fructificat doar două din cele cinci superiorităţi.

Imbatabilul Garbuzov

Ca şi în meciul cu Slovacia, din prima zi, România nu a reuşit să cîştige nici unul dintre baloanele de angajament de la începutul reprizelor. Ramiro Georgescu şi Florin Bonca nu au putut să-l depăşească niciodată pe Serghei Garbuzov, un adevărat înotător de 50 sau 100 de metri. A fost însă singurul lucru la care ruşii au fost superiori.

44 la sută a fost procentajul de reuşită al "tricolorilor" contra Rusiei, 11 acţiuni din cele 25 fiind fructificate aseară

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
 •  04 Martie 2008, 18:51

Bravo ROMANIA !!! Si ceilalti sportiv de la sporturile pe echipe (mai ales fotbalul) are trebui sa aiba aceasi daruire ca voi. Tineti-o tot asa sa va vedem la olimpiada. Bafta in continuare. Forza IOSEP !!!

 •  04 Martie 2008, 10:19

bravo baieti! vad ca va prieste la oradea ;) si noua ne place de voi :), asa ca ati putea sa jucati doar aici, ca si baietii de la handbal de altfel, pentru ca sunt conditii pentru ambele sporturi si lumea le iubeste! hai Romania!

 •  04 Martie 2008, 10:17

Hai ROMANIA ! Bravo baieti ! Ati fost fantastici ! Tineti-o tot asa ! Aveti valoare sa prindeti o semifinala la Olimpiada !Hai ROMANIA !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează