SPORTURI  »  ALTELE  »  BOWLING

Turneu internaţional de bowling în România cu peste 140 de jucători profesionişti la start

Articol de GSP - Publicat marti, 06 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 08 noiembrie 2012 14:04

A treia ediţie a singurului turneu internaţional de bowling din România va debuta în această lună, în perioada 19-25 noiembrie la IDM Club Bucureşti.

Competiţia se va bucura de prezenţa unor nume sonore, printre cei calificaţi în faza finală fiind campionul en-titre Paul Stot, Ronnie Russel (locul 20 în Liga Profesionistă Americană de Bowling), Petteri Salonen, Steve Miller şi Mat Miller (component al naţionalei Angliei). În plus, va mai concura şi vicecampioana europeană, Patricia Luoto, dar şi campioana Danemarcei, Betina Lund.

România propune la rîndul ei cîteva nume importante: Marius Bălan şi Viorel Simuţ, ambii fiind campioni naţionali pe echipe în 2012.

Anterior fazei finale care va avea loc la Bucureşti, au existat turnee de calificări în 14 oraşe din ţară.  În total, vor participa 140 de jucători profesionişti din 14 ţări. Turneul este organizat sub egida World Tenpin Bowling Association ( WTBA) şi European Tenpin Bowlin Federation (ETBF).

Turneul din acest an se va desfăşura pe două categorii: A (clasă profesionistă) şi B (clasă semiprofesionistă), diferenţa fiind făcută de media de joc a fiecărui participant.

În categoria A sunt prezenţi jucătorii cu medii foarte mari (între 180 şi 300 de popice), iar în cazul jucătorilor semiprofesionişti, media de joc este de 180 de popice.

Structura actuală a turneului permite schimbări pe tabloul final, astfel încât un jucător semiprofesionist cu un scor foarte bun poate înlocui un jucător profesionist, dar care a obţinut un scor mai mic.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ouou
ouou  •  24 Noiembrie 2012, 20:05

BUNA SEARA IN LEGATURA CU TURNEUL INTERNATIONAL DE BOWLING M-AR INTERESA DACA SE POT INSCRIE SI PERSOANELE DE SEX FEMININ.VA MULTUMESC .O SEARA BUNA.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează